© Riot Games

Afgelopen zaterdag namen de beste gamers van de wereld in Incheon (Zuid – Korea) het op tegen elkaar tijdens het wereldkampioenschap van het computerspel League of Legends. De finale werd voor de vele Belgische fans live gestreamd in Kinepolis Antwerpen. Het Chinese Invictus Gaming ging lopen met de hoofdprijs.

Ook bij ons is League of Legends razend populair, bij zowel jongeren als adolescenten. Dat is duidelijk in Kinepolis Antwerpen, waar jong en oud al om acht uur in de ochtend staan aan te schuiven om live het WK mee te volgen in een van de zalen. We vragen de bezoekers wat hen aantrekt in dit spel. Hun antwoord is telkens hetzelfde: “Het is een game waar we ons in kunnen inleven en onze fantasie de vrije loop kunnen laten gaan.”

 

LoL

League of Legends – ook wel LoL genoemd – werd in 2009 uitgebracht door softwareontwikkelaar Riot Games. Het computerspel veroverde kort daarna de hele wereld. Het spel is zeer populair bij jong en oud en het is door de jaren heen een professionele e-sport geworden. Nationale LoL-teams van over heel de wereld nemen deel aan grote wedstrijden en competities.

© lolesports

Spel of sport?

Het gratis computerspel startte als een bescheiden project, maar veroverde al snel de hele wereld. Professionele League of Legends spelers verdienen er vandaag hun brood mee. De bedragen kunnen oplopen tot een miljoen, of zelfs meer, dankzij het prijzengeld, de sponsoringcontracten en hun afgesproken loon. Maar hoeveel je verdient, hangt vooral af van hoe goed je bent. Daarom investeren zowat alle teams in coaches die de gamers moeten opleiden tot professionele spelers.

 

© Riot Games

Het stadion in Incheon met een capaciteit van 50.000 toeschouwers was uitverkocht, net als de bioscoopzaal in Kinepolis Antwerpen. Het Chinese Invictus Gaming won de prijzenpot van bijna 750.000 euro nadat ze in de finale met 3-0 wonnen van het Europese Fnatic.


Dit artikel werd gepubliceerd door Newsmonkey op 09/11/2018

vorige volgende