Op zaterdag 30 maart nodigde Vlaams Minister van Media Ingrid Lieten jongeren en senioren uit om mee te denken over de toekomst van de VRT. Lieten wil tegen de zomer de nieuwe VRT-beheersovereenkomst 2012-2016 afronden.

Een twaalftal jonge mediamakers en Vlaams mediaminister Ingrid Lieten kwamen in het Antwerpse Park Spoor Noord samen. Onder begeleiding van het jongerenpersagentschap StampMedia dachten de jongeren in vier werkgroepen na over werkpunten van de VRT. Buiten de mediamakers daagde slechts een handvol jongeren op.

De thema’s beeldvorming, subculturen, kritisch omgaan met media en intermediaal gebruik kwamen aan bod. De jongeren willen vooral meer nadruk op het gebruik van sociaalnetwerken, participatie en diversiteit.

Sociale media

In de namiddag trokken enkele jongeren samen met Lieten naar de VRT in Brussel. Gedelegeerd bestuurder van de VRT Sandra De Preter sprak de jongeren en senioren toe voordat ze een rondleiding kregen. De Preter merkte op dat de kloof tussen sociale media en senioren erg groot is: "De meeste vragen van de senioren gaan net daarover", zei ze.

Lieten was tevreden over de dag en ziet veel overeenkomsten met haar visienota: "Jongeren formuleren het nog scherper en specifieker", aldus de minister.

© 2011 – StampMedia – Vincent Buyssens & Sander Carollo


Dit artikel werd gepubliceerd door Belg.be op 02/05/2011
Dit artikel werd gepubliceerd door Noordlink op 04/05/2011