© Mustafa Körükçü

Op 1 september werd er bij de lijstvormingsvergadering van Paars, de kartellijst van Volt en Piratenpartij, de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen gevormd. De lijstvorming werd opgemaakt volgens de Condorcet-Schulze methode

De lijsttrekker zal de 58-jarige Joris van Vooren (Volt) zijn. “Ik wil naar mensen luisteren en op deze manier de basis leggen voor een democratische besluitvorming”, zegt van Vooren. De leeftijd van Joris van Vooren is opmerkelijk, aangezien dat de gemiddelde leeftijd (34 jaar) en de mediaanleeftijd (30 jaar) van Volt aanzienlijker lager zijn.

Lijst Paars wil zich vooral inzetten op sociaal beleid en experimenteren met het basisinkomen. “Transparantie en burgertransparantie zijn de kernwaarden van Paars”, luidt het. Andere kernpunten van de Lijst Paars zijn het tolvrij maken van de Liefkenshoektunnel en een progressiever drugsbeleid. Om de transparantie als kernwaarde te concretiseren, heeft Lijst Paars de lijstvormingsvergadering openbaar gesteld.

Zowel Volt als de Piratenpartij zijn actief in heel Europa. De Piratenpartij bestaat sinds 2006 en is vertegenwoordigd in het Europese parlement en verschillende nationale parlementen in Europa. Volt is opgericht in 2017, als reactie op de Brexit en de opkomst van rechts-populistische partijen. De Belgische afdeling van Volt werd opgericht in 2018. Beide partijen hebben paars als kleur en delen enkele kernwaarden.


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 11/09/2018


Dit artikel werd gepubliceerd door (Gazet van Antwerpen) op (17/08/2018)

vorige volgende