Hij kon niet ontbreken op een festival dat ecologie en zorg voor het milieu hoog in het vaandel draagt. Steven Vromman, beter gekend als Low Impact Man trakteerde groot en klein op ecologische sapjes.

Met zijn Low Impact Man-mobiel voorzag Vromman jong en oud van een lekker sapje. Door middel van wind-, water- en zonne-energie werden de elektrische toestellen op een ecologische manier in gang gezet. Het publiek kon meehelpen door al fietsend stroom op te wekken.

Voor wat hoort wat

Het was aanschuiven voor een sapje van Vromman. Voorwaarde tot het krijgen daarvan was dat iedereen een inspanning leverde om mee stroom op te wekken. "De mensen zijn enthousiast om te helpen. Tegelijkertijd zien ze ook wat de mogelijkheden zijn en dat het niet zo ingewikkeld hoeft te zijn om zonder vervuiling, zonder CO2 iets lekkers te creëren", vertelt Vromman.

Kinderen troef

Vromman staat strategisch gepositioneerd op het terrein, net voor de tent waar hij later die dag de Grote Low Impact Man show bracht. Daarin wil Vromman nogmaals de aandacht vestigen op de grote wereldproblematieken wat betreft ecologie. Ook is hij bezig met een kindervoorstelling in samenwerking met het Educatief Theater Antwerpen. "Kinderen zijn de toekomst en daarom vind ik het belangrijk ook hen te sensibiliseren. Met de kindervoorstelling wil ik hen op een leuke manier bewustmaken van de problemen waar we mee kampen", zegt Vromman. Ook aan de LIM-mobiel staan de kinderen massaal aan te schuiven. "Door fijne initiatieven zoals dit hoop ik hen warm te kunnen maken om eens na te denken over hoeveel moeite het kost een beetje energie op te wekken." De kinderen lijken zich vooral te amuseren met het trappen en genieten nadien van hun welverdiend sapje.

© 2012 - StampMedia - Leen Baeten, foto: Vincent Tillieux


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 14/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 14/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door De Wereld Morgen op 14/05/2012