Door de nachtelijke storm op woensdag 29 juni moest het luchtschip Aeroflorale II een onverwachtse noodlanding maken op De Keyserlei. De wetenschappers die op de machine leven, herstellen de schade.

Aeroflorale II komt van Groenland en reist de hele wereld rond. Het luchtschip vliegt op energie van planten. De machine weegt ongeveer vijf ton en is vervaardigd uit licht metaal. Vijf ballonnen vol gas van gecomposteerde planten trekken de machine omhoog.

Botanisch onderzoek

Niet alleen de vliegmachine valt te bewonderen. Bezoekers mogen ook tropische planten proeven en technieken ontdekken waarmee wetenschappers energie uit planten putten. De wetenschappers onderzoeken welke planten de meeste energie opleveren. Vreemde en inheemse planten vormen het onderwerp van hun onderzoek. Ook in Antwerpen zulle zij een aantal experimenten uitvoeren op de rijke biodiversiteit.

Noodgedwongen moest het toestel op 29 juni landen aan het Centraal Station, waar het de doorgang voor het verkeer blokkeert. Tot wanneer Aeroflorale II daar blijft staan, is nog niet geweten. Zodra het weer het toelaat, zal het luchtschip weer opstijgen en verhuizen naar een nieuwe locatie.

Meer info op de website van De Zomer van Antwerpen

© 2011 - StampMedia - Rita Dabrowska