© StampMedia

Afgelopen dinsdag vond een incident plaats tussen fans van Manchester City en Club Brugge na de clash tussen beide ploegen in de Champions league. Enkele Club Brugge-supporters lieten een Belgische City-fan voor dood achter nadat ze hem hadden aangevallen. Dit gebeurde op de parking langs de E40 in Drongen. Beide clubs hebben intussen een statement op hun website geplaatst om hun ongenoegen op de gebeurtenis te uiten. 

Guido De Pauw, een 63-jarige man uit Meerbeke (Ninove), had zich zijn dinsdagavond anders voorgesteld toen hij met 233 andere Belgische City-fans van de fanclub Blue Moon naar het Jan Breydelstadion trok voor de match Club Brugge - Manchester City. De club uit Manchester pakte de Bruggelingen in met 1-5, maar die euforie bleef niet duren voor de Ninovenaar. Hij kwam op de parking langs de E40 in Drongen in conflict met enkele Club Brugge-supporters. Zij vielen de zestiger aan en lieten hem voor dood achter. De politie kon diezelfde nacht vijf verdachten oppakken.

Zowel Manchester City als Club Brugge heeft vandaag een statement op hun website geplaatst om hun ongenoegen over de situatie te uiten. In Manchester klonk dit als volgt:  

“Iedereen bij Manchester City is geschokt en bedroefd om berichten te horen over een aanval op een van onze supporters na de Champions League-wedstrijd in Brugge gisteravond. We werken momenteel samen met onze collega's bij Club Brugge en de Belgische politie en de Greater Manchester Police om meer informatie te verkrijgen. Onze gedachten en beste wensen gaan uit naar de familie en vrienden van de Belgische supporter, die in het ziekenhuis ligt.” 

Club Brugge nam duidelijk afstand van de acties van hun supporters met volgend statement: 

“Club Brugge nam met afschuw kennis van de gebeurtenissen op de snelwegparking op de E40 in Drongen waar een supporter van Manchester City, die eerder te gast was in het Jan Breydelstadion, werd aangevallen. Club Brugge keurt alle crimineel gedrag ten zeerste af, zowel binnen als buiten het stadion en stelt verdraagzaamheid voorop. Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van de Manchester City supporter.” 

Guido De Pauw ligt momenteel nog steeds in het ziekenhuis en vecht daar voor zijn leven. 

 

vorige volgende