Sinds december kan iedereen die wil weten wat er te doen is in Hasselt en omstreken de app Party Locator raadplegen. De gratis applicatie werd ontworpen door Tim Vervoort, een negentienjarige student informatica aan de UHasselt. Ondertussen is de app ook al uitgebreid naar andere studentensteden.

“De focus ligt vooral op studenten die willen uitgaan,” verklaart Tim. Hij had in het verleden ook drie jaar de nieuwswebsite Hasselt-Nieuws. Daardoor kwamen vrienden en kennissen vaak aan Tim vragen of hij niet wist wat er allemaal te beleven viel in de stad. “Zo is het idee voor Party Locator ontstaan. Ik ontwikkelde een website die online evenementen zocht en op één plaats bundelde.” Ondertussen is de website al uitgegroeid tot een app die bijna 50.000 evenementen uit Limburg en andere studentensteden zoals Leuven en Antwerpen samenbrengt.

Het concept is vrij simpel. In tegenstelling tot vergelijkbare apps en websites zoekt Party Locator zelf evenementen. Bij andere databases moeten evenementen manueel worden toegevoegd. Ook kleinere evenementen en horecazaken komen in de app terecht: ideaal dus voor organisatoren en uitbaters om bekendheid te winnen.

Wat Party Locator ook uniek maakt zijn de vele extra’s. Zo krijg je bij evenementen de verhouding van het aantal mannen en vrouwen te zien en de gemiddelde leeftijd van de aanwezigen. Daarnaast krijg je ook nog een weersvoorspelling en een overzicht van taxidiensten, horeca en bankautomaten in de buurt.

De app is gratis, reclamevrij en beschikbaar voor iOS, Windows en Android: www.partylocator.be

© 2017 – StampMedia - Sybille Bruneel


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 04/02/2017
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 04/02/2017
Dit artikel werd gepubliceerd door Newsmonkey.be op 04/02/2017
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg op 04/02/2017