Van 17 tot 22 juli vond in Knokke-Heist het jaarlijkse gratis rock- en popfestival 'Kneistival' plaats. "Elke avond programmeren we twee artiesten die bij elkaar passen", vertelt organisator Jan De Roose. "We proberen een zo ruim mogelijk publiek te bereiken."

Ondanks de concurrentie met de samenvallende Gentse Feesten, loopt op 19 juli het Heldenplein rustig vol. Misschien ligt dat aan de gasten die deze muzikale avond aan zee vullen. Op het programma staan Gabriel Rios en Sherman. Die laatste is het alter ego van Steven Bossuyt en een nieuwe waarde in de Belgische muziekwereld.

Londen

De eerste single van Sherman 'On your side' sloeg meteen aan bij het publiek. "Het begon allemaal toen ik enkele nummer schreef", vertelt Bossuyt. "Met dat materiaal trok ik naar onze drummer David Demeyere. We namen samen enkele demo's op." Daarna verhuisde Bossuyt naar de Engelse hoofdstad Londen. Hij werkte aan nieuwe nummers, netwerkte en liet er zijn muziek horen aan het Engelse publiek. Was de Belgische muziekmarkt dan misschien niet groot genoeg voor Sherman? "Jawel, hoor!" antwoordt Bossuyt. "Maar als ik van nul moet beginnen, begin ik liever goed van nul."

Carrièreswitch

Enkele jaren terug begon Bossuyt zijn carrière als acteur in de jeugdserie 'Spring'. Deze liet hij ondertussen achter zich. Nu wil hij zich toeleggen op muziek maken en zingen. "Spring is al zo lang geleden. Ik vond acteren niet meer leuk en kon het ook niet echt goed. Dan stop je beter", lacht hij.

Debuutalbum

Nadat Sherman een sessie mocht opnemen voor de BBC, ging de bal aan het rollen. Studio Brussel pikte het lied 'On your side' op en draaide het grijs. Inmiddels lijkt het publiek ook de tweede single 'Days go by' te smaken. Een debuutalbum is gepland voor na de zomer. "De cd zal ook popliedjes bevatten, maar de arrangementen zullen minder voor de hand liggend zijn dan bij de singles", aldus Bossuyt.

Puerto Rico aan zee

Na Sherman betrad Gabriel Rios het podium in Knokke-Heist. In samenwerking met pianist Jef Neve en percussionist Kobe Proesmans bracht hij vorig jaar het album 'The Dangerous Return' uit. Ook zij waren van de partij op Kneistival en verzorgden de muzikale ondersteuning. Ze lieten zowel gekende hits als nieuw materiaal op het publiek los. De Riosfans baadden meteen in de zwoele sfeer die deze Puerto Ricaan op gang wist te brengen.

© 2011 - StampMedia - Marieke Stulens