Voor het derde jaar op rij organiseert DOP Platform vzw de tijdelijke tentoonstelling One Armed Man. Tot 8 november stellen 50 kunstenaars hun werk tentoon in de Oude Beurs in Antwerpen. Dit jaar werd het thema ‘Monsters’.

Nog tot 8 november kunnen bezoekers in het weekend terecht in de Oude Beurs voor de tijdelijke expo One Armed Man. Het is geen gewone tentoonstelling. Kunstwerken worden tentoongesteld en elk weekend staat een specifieke activiteit op het programma, gaande van optredens, workshops en performances.

Net als de twee voorgaande edities, vertellen kunstenaars hun verhaal in verschillende kunstvormen rond een specifiek thema, in dit geval ‘Monsters’. Geert Vanhoovels vertelt met zijn reuze spin bijvoorbeeld het verhaal dat we zouden kunnen overleven met een mechanisch lichaam in een trans-humane toekomst.

DOP

Drie jonge kunstenaars bedachten het concept One Armed Man drie jaar geleden, wat toen leidde tot de oprichting van DOP Platform vzw. De vzw biedt kunstenaars een platform aan door tal van activiteiten en workshops te organiseren zodat ze hun werk kunnen tentoonstellen.

© 2015 - StampMedia – Milou VerstappenDit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 24/10/2015
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 24/10/2015