reacties (1)


Het cruiseschip MS Magellan van de Britse rederij Cruise & Maritime Voyages lag op dinsdag 20 december 2016 opnieuw in Antwerpen aangemeerd. Na drie kerstcruises sloot het 222 meter lange schip het cruiseseizoen voor 2016 in de Scheldestad af.

Wie de voorbije weken langs de Scheldekaaien is gekomen heeft haar wel eens zien liggen. Het cruiseschip MS Magellan van de Britse rederij Cruise & Maritime Voyages lag sinds 8 december al drie keer in Antwerpen. Het 222 meter lange schip bezoekt Antwerpen tijdens verschillende kerstcruises waarbij havens specifiek worden bezocht voor de kerstmarkten. Die derde kerstcruise is voor Antwerpen ook ineens de laatste van het jaar. Net als vorig jaar mocht MS Magellan het cruiseseizoen in de stad afsluiten.

Gevarieerd seizoen

Naast MS Magellan hebben nog veel andere cruiseschepen een bezoek gebracht aan de Scheldestad. Dit jaar meerden er 19 verschillende cruiseschepen aan bij de cruiseterminal aan het Zuiderterras en die waren goed voor een totaal van 22 cruiseaanlopen. De zeereuzen brachten samen iets meer dan 16.000 passagiers naar Antwerpen.

Het seizoen startte dit jaar halfweg maart met de komst van de Balmoral van Fred. Olsen Cruise Lines. Het appartementschip The World bezocht Antwerpen na vijf jaar ook opnieuw. De grootste bezoeker voor dit jaar was de MS Marina van de Amerikaanse luxerederij Oceania Cruises. Voor de MS Marina was het haar ‘maiden calls’ of ‘eerste aanloop’ in Antwerpen. Dat wil zeggen dat het de allereerste keer was dat het schip naar de stad kwam. In september kreeg de stad zelfs drie maiden calls na elkaar: de Azamara Quest, het expeditiecruiseschip National Geographic Orion en de Artania.

Goede vooruitzichten

Ook volgend jaar ziet er veelbelovend uit voor de cruiseschepen in Antwerpen. Momenteel hebben maar liefst 30 zeecruiseschepen - het hoogste aantal sinds 2011 - al een bezoek aan de stad gepland en daar kunnen er nog steeds bijkomen.

Wie al wil kijken welke schepen er volgend jaar naar Antwerpen komen kan dat hier: Cruiseschepen in Antwerpen 2017

© 2016 - StampMedia - Sebastiaan Peeters


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 20/12/2016
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 20/12/2016


Reacties (1)

Fred Vanderpoorten

Geachte,

Door - zonder dit expliciet te vermelden - het enkel te hebben over de grote cruiseschepen die Antwerpen aandoen, wekt u de indruk dat de cruiseactiviteit in Antwerpen eerder magertjes is. In 2016 waren er ook meer dan 270 riviercruises met een halte in Antwerpen...

Vriendelijke groeten

Fred Vanderpoorten
stadsgids

Plaats een reactie