De festivalganger op Genk on stage trekt vooral voor de sfeer naar het stadscentrum van de Limburgse stad. De headliners Clouseau, Axelle Red en Praga Kahn vallen ook in de smaak. De meeste bezoekers komen uit Genk, maar de regen hield een aantal festivalgangers uit Antwerpen niet tegen.

Veerle kwam helemaal uit Duffel naar Genk en is er vooral om de sfeer op te snuiven. Maanden van tevoren had ze al een kamer in hotel Carbon geboekt. Het slechte weer, daar had ze echter niet op gerekend.

Wat meer samba, aub

Het regenweer speelde overigens meer mensen parten. Jan is vrijdag thuisgebleven, maar zaterdagavond was hij toch van de partij. Ook hij komt voor de sfeer. "Als het festival betalend was, bleef ik waarschijnlijk thuis", zegt Jan. Ludo uit Bocholt en Marie-Louise uit Opglabbeek kwamen zaterdagavond voor Praga Kahn. Zondag willen ze Clouseau meepikken. Vrijdag waren Ludo en Marie-Louise al naar Axelle Red en Rob de Nijs gaan kijken. "Ik zou alleen graag wat samba willen horen" zegt Marie-Louise.

Guido, een echte muziekliefhebber, kwam voor Praga Kahn en Arno naar Genk on stage. "Voor mijn leeftijd, bijna 59 jaar toch, heb ik toch een brede muzieksmaak", vindt Guido. Zelf speelt hij klassiek gitaar. Hij gaat ook regelmatig naar concerten. "Ook als het festival betalend was, zou ik naar Genk On Stage komen", besluit Guido. "Ik ben zelf van Genk en woon op slechts een kwartier rijden, maar als ik niet in Genk zou wonen zou ik niet naar het festival gaan."

De regen? Die stoort hem niet. Zijn vrouw blijkbaar wel want die blijft vandaag thuis.

Verlof voor Gos

Johan is een echte fan van Praga Kahn. Het is al de tweede keer dat hij Maurice Engelen en zijn bende ziet optreden. Hij is helemaal verkocht. "Ik heb nog speciaal vrij genomen om naar het festival te kunnen gaan", zegt Johan. Hij werkt in de bouw en heeft maar weinig vrije tijd. "Ik werk zeven dagen op zeven en ben dus blij dat ik me hier wat kan ontspannen."

"De muziek is er al, de sfeer moeten we zelf maken", zegt Johan. "Alleen jammer dat er vaak teveel gedronken wordt op zulke evenementen. Dat verpest de sfeer voor mij helemaal. Ik kom uit Maaseik maar in Genk kan ik altijd oude vrienden tegenkomen. Daarnaast hoop ik om nieuwe mensen te leren kennen op zo'n evenement. Ik ben nu 45 en alleenstaand. Misschien leer ik tijdens Genk on stage de ware wel kennen", dagdroomt Johan.

© 2014 - StampMedia - Jules Sowka; foto: Magali Merzougui

==

Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 29/06/2014
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 29/06/2014