GENK - De festivalganger van
Genk on Stage kan uiteraard niet zonder eten. De stad gaf aan verschillende eetgelegenheden een vergunning. StampMedia trok het festivalterrein op en onderzocht wat de pot schaft.

Vooral vettig eten, blijkt na een wandeling langs de verschillende feestpleinen. Verspreid over de stad liggen verschillende hotdogkraampjes en frituren. Ook op de Fruitmarkt staat een frietkraam. De uitbaatster heeft de handen vol, maar staat enkel op Genk on Stage. "Andere festivals doen we niet", zegt ze.

Wie houdt van fair trade chips en tapas kan terecht op het Stadsplein. Daar staat een Oxfamkraampje. Zij staan voor het eerst op een festival. “We staan vooral op recepties”, vertellen de medewerkers.

Pizza en pasta kon natuurlijk niet ontbreken. Wie zin heeft in Italiaans kan terecht bij Basic Italian, aan het Factor J-podium. Vietnamees is er dan weer aan het Headlinerspodium.

Zoetekauwen

Ook de zoetekauwen blijven niet op hun honger zitten. Bij het snoepkraam, eveneens op het Stadsplein, verkoopt men allerhande lekkernijen, zoals suikerspin en popcorn. Even verderop kan de festivalganger heerlijke churros verkrijgen.

Natuurlijk kunnen ijsjes niet ontbreken. "Door het warme weer is een groot deel van mijn ijsjes uitverkocht. Vooral zondag was het erg druk, op de minder zomerse zaterdag kwam men meer voor de dranken", klinkt het bij de ijskar. Trouwens, niet alleen kinderen houden van een lekker ijsje, ook de ouders staan vaak in de rij.

© 2013 – StampMedia – Eva Grosemans, foto's: Jasper Antonissen