reacties (0)

De nieuwe reisorganisatie 2Move organiseert voortaan reizen voor volwassenen met autisme of een lichte verstandelijke beperking. Daarmee willen de organisatoren een gat in het Vlaamse reisaanbod vullen.

Met 2Move willen Kristof Van Herck, Hans Lynen en Elke Vandenberghe volwassenen met autisme of een lichte mentale beperking de kans bieden om een reis te maken die aan hun noden aangepast is. “Voor die groep mensen bestond er tot nu geen bevredigend aanbod aan groepsreizen”, zegt voorzitter Kristof Van Herck. “Wij begeleiden alle drie kampen voor jongeren met autisme. Maar eens die mensen volwassen zijn, houdt het aanbod gewoon op. Daar willen wij verandering in brengen.”

De organisatie zet in op een combinatie van nauwgezette planning en veel inspraak van de deelnemers, voor, tijdens en na de reis. De bedoeling is om reizen in groep te organiseren, waarbij er toch voldoende persoonlijke begeleiding is. “Met een gedetailleerde voorbereiding willen we zo veel mogelijk stress op voorhand wegnemen”, vertelt Van Herck. “Eens die spanning van de baan is, kunnen mensen met autisme net zo goed genieten van een reis.”

De eerste reis naar Oostenrijk staat deze zomer gepland. Verder staan er nog twee skireizen en een trip naar Amerika nog op het programma. Meer info vind je hier.

© 2017 - StampMedia - Philippe Mertens


Reacties

Plaats een reactie