“Sommige huizen zijn al aangesloten op het nieuwe net, de rest volgt de komende weken”, volgens Johan Cabergs (sp.a-ROB) © Sien Hermans

Inwoners van de Herenstraat in Wellen zien de vernieuwing van nutsleidingen en straatverlichting goed opschieten. De werken zijn ongeveer halfweg en zouden op 20 december klaar moeten zijn. “Het oude net was echt aan vervanging toe”, zegt eerste schepen Johan Cabergs (sp.a-ROB).

De oude leidingen in de Herenstraat worden vervangen door nieuwe leidingen die ondergronds gelegd worden. De werken worden in fases van maximum 150 meter uitgevoerd. Wanneer de werken op de eerste 150 meter klaar zijn, gaan ze van start op de volgende strook van 150 meter. “De huizen in de Herenstraat worden ook systematisch aangesloten op de nieuwe nutsleidingen”, aldus schepen Cabergs. Om de verkeersveiligheid optimaal te houden, zijn er verkeerslichten die dag en nacht werken.

Klachten of problemen zijn er niet. Het oude net ligt er al zeer lang en was gewoon aan vervanging toe. Ook de huizen van Tony Delsaer en Joyce Cosemans worden aangesloten op het nieuwe net. Zij hebben er in ieder geval geen problemen mee dat de werken voor hun deur plaatsvinden. “De mannen van Fluvius doen hun werk goed”, zegt Tony Delsaer, “Het duurt ook niet lang. Op een dag of twee zijn alle oude kabels eruit en zijn de nieuwe al geplaatst.”

Joyce Cosemans vult aan: “Er is totaal geen sprake van overlast en de kosten zijn ook niet voor ons, dus iets slechts heb ik er eigenlijk niet over te zeggen.” Tony Delsaer: “We mogen ook niet klagen over deze werken. De mensen in Pepinster zitten nog altijd zonder stroom. Deze werken stellen niets voor in vergelijking met hun situatie.”

Er wordt onder andere een nieuwe internet- en stroomkabel aangesloten. Maar niet alleen de nieuwe nutsleidingen worden aangepakt, ook de straatverlichting. “De oude verlichting gaan we vervangen door nieuwe LED-verlichting”, zegt Cabergs.

De werken startten op 4 november en zullen nog een kleine maand duren. Al kan dat nog veranderen naargelang de weersomstandigheden.

 


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg op 22/11/2021.

vorige volgende