Het Rode Kruis is elk jaar present op de meeste festivals. Dit jaar organiseerde Jeugd Rode Kruis de workshop 'Waar ben je? Ik zoek je!' Dit project toont kinderen dat dagelijks duizenden kinderen plots een familielid kwijt zijn. Rode Kruis Tracing houdt zich met deze dossiers bezig.

"Op dit grote festival is het moeilijk om op te vallen, maar we boeken toch succes. We laten aan de hand van een filmpje de kinderen kennismaken met een jongetje dat zijn familie verliest. Daarna begint het spel, waarbij de kinderen mee op zoek gaan naar het verdwenen familielid", zegt Ann Vanderheide.

Rode Kruis Tracing

Het Rode Kruis streeft naar een plaats voor elke kwetsbare persoon. "Dit soort werk is een roeping, het schept een wereldwijd familiegevoel." Mensen die in contact komen met vreemdelingen, kunnen terecht bij Tracing Rode Kruis. Sinds vorige maand is er ook een website voor kinderen: www.kids.rodekruis.be. Hier kunnen kinderen uit allerlei situaties praten over armoede. Het Rode Kruis is ook altijd op zoek naar vrijwilligers.

Wie meer informatie wil of zijn steentje wil bijdragen kan surfen naar www.jeugdrodekruis.be of www.rodekruis.be.

© 2011 - StampMedia - Erica Michiels