Open VRT wil dienen als de community bij uitstek voor alle digitale, jonge creatievelingen in Vlaanderen. Die reageerden bij de voorstelling enthousiast: “Cool om verschillende initiatieven uit Vlaanderen samen te brengen op een niet awkward manier.”

Je zit al een tijdje met een goed idee dat je wil uitwerken met een mediapartner?  Of je bent als echte digital creative op zoek naar gelijken voor toffe projecten, of gewoon om je netwerk uit te breiden? Dan kan je gaan - naast googlen - jezelf bij Open VRT aansluiten.

Sinds donderdag kunnen alle jonge zielen met een passie voor (nieuwe) media, innovatie en creatie zich bij het nieuwe platform aanmelden. Of je nu al een wat meer ervaren blogger bent of een beginnende webdesigner, met een paar muisklikken kan iedereen gemakkelijk een profiel aanmaken. Het platform wil fungeren als databank voor jong en creatief Vlaanderen.

“De expertise van onze eigen mensen kennen we, maar er is in Vlaanderen zoveel meer creatief talent dat ingezet kan worden”, vertelt Ezra Eeman, hoofd van VRT Start Up. Bedoeling is de jonge creatievelingen te stimuleren tot samenwerking: “Niet alleen de VRT kan een beroep doen op Open VRT. Iedereen die op zoek is naar een samenwerking met jonge creatievelingen, kan op het platform terecht voor een bepaald profiel.”

Laagdrempelig

Open VRT werd op donderdagavond 25 februari voorgesteld op de VRT. Uiteraard in het bijzijn van een aantal ondernemende creatievelingen, studenten en mediamakers. Gastsprekers waren filmmaker Billal Fallah, Katrien Dewijngaert (Start It @KBC), auteur Nele Reymen, jonge ondernemer Eline Goethals, Caroline Merckx (Flanders DC) en Vince Buyssens (ANTWERP. POWERED BY CREATIVES). Zij legden het publiek hun ervaringen als ondernemende creatieveling voor.

Buyssens vindt het laagdrempelige karakter van het platform een goede zaak. “Het is heel cool dat ze verschillende initiatieven uit Vlaanderen weten samen te brengen op een niet awkward manier. Het is een bewijs dat de VRT goed weet wat er leeft in het creatieve landschap.”

"Samenwerking stimuleren"

Masterstudent Journalistiek Niels Timmermans (21) is enthousiast over het platform. “Ik vind het erg fijn en handig dat ik als student een extra uitstalraam heb om me kunnen te promoten. Zeker het feit dat de VRT haar schouders eronder zet, is een groot pluspunt. Het platform ziet er erg handig uit, maar kan natuurlijk alleen werken als het voldoende bekendgemaakt wordt in de sector.”

Eeman stelt hem gerust: “Dat is absoluut de bedoeling. In de toekomst hopen we meer jongeren te kunnen bereiken en ook samenwerkingen aan te gaan met jonge creatievelingen en ondernemers.”

Daarnaast zal Open VRT verdergaan met het organiseren van events, workshops en hackathons. Eeman: “Zo kunnen zowel zij die al deel uitmaken van de community als eventuele geïnteresseerden hun vaardigheden blijven verbeteren, is er ruimte voor feedback en leren we elkaar wat persoonlijker kennen”, besluit hij.

© 2016 StampMedia Sakina Elkayouhi


Dit artikel werd gepubliceerd op Allesoverjeugd.be op 29/02/2016