Donderdag 29 september vond de achtste editie van StuDay plaats. Op het gratis festival aan de Gedempte Zuiderdokken openden de Antwerpse studenten al feestend het nieuwe academiejaar.

Zoals alle andere Vlaamse studentensteden gaf ook Antwerpen een feestelijke aftrap van het nieuwe academiejaar, samen met meer dan 37.000 studenten. Op de podia speelden onder andere dj Regi, Intergalactic Lovers en Teddiedrum. "Wat zulke festivals betreft, is Antwerpen de pionier en zijn de andere steden eerder een kopie", vertelt organisator Tom Ollivier, projectmedewerker van Antwerpen Studentenstad en organisator van StuDay.

"Op vier podia speelden de hele dag verschillende bands. Zo goed als alle studentenverenigingen waren hier bovendien aanwezig en er was een sportcompetitie", gaat Ollivier door. "Daarnaast stonden er allerlei infostands om de studenten te informeren over de faciliteiten van Antwerpen als studentenstad."

Urban area

Nieuw dit jaar was de urban area. Enkele dj’s van Petrol draaiden daar een set. Verder werd er ook een StuDay-skatepark ingericht en showden freestyle-basketballers hun nieuwste kunstjes op het voor de gelegenheid aangelegde sportterrein.

Gratis festival

Vorig jaar betaalden de studenten uitzonderlijk een symbolische euro inkomgeld die integraal naar Music For Life ging. Toen vestigde het Glazen Huis van Studio Brussel zich in de kerstperiode op de Groenplaats. Dit jaar volgt de allerlaatste editie van de benefietactie, waarbij het evenement de laatste twee dagen in Antwerpen doorbrengt. Op de vraag waarom de organisatie van Studay ervoor koos om deze keer niets aan Music For Life te doneren, antwoordt Olliver: "Omdat we te laat wisten dat het ook in Antwerpen zou doorgaan. Op andere manieren geeft Antwerpen Studentenstad alvast geld voor studentenvoorzieningen."

© 2011 - StampMedia - Tekst: Sander Carollo, foto: Alexander Godts


Dit artikel werd gepubliceerd door Belg.be op 06/10/2011