© Thabo Xulu

Seks is chemie. Het is een hete soep van hormonen die door ons lichaam raast en onze hersenen prikkelt. Testosteron en oestrogeen wekken de lust op, dopamine en noradrenaline zorgen voor een verliefd gevoel, en oxytocine is het bekende “knuffelhormoon” waardoor we aanhankelijk worden na een wilde vrijpartij.

Als je die chemie een handje wil helpen, zijn er verschillende producten en voedingsmiddelen die lust opwekken: de afrodisiaca. Bananen doen soms denken aan het mannelijk geslachtsorgaan. Maar ze bevatten ook stoffen die goed zijn voor je humeur en zelfvertrouwen. En het stereotiep van “chocolade eten” als je een gebroken hart hebt, komt van het feit dat er endorfine in het bruine lekkers zit. Dat hormoon vervult je met geluk en liefde.

Als je graag gezond eet, zijn er ook verschillende groenten die voor lust en liefde zorgen. In een lekkere guacamole doe je avocado’s. Die zijn rijk aan kalium en magnesium, twee mineralen die een rol spelen bij de “goesting”. Selderij bevat dan weer iets wat lijkt op varkensferomonen. Hoewel we geen varkens zijn, werken die feromonen ook op ons.

Heb je een iets duurdere smaak? Geen probleem. Er zijn ook verschillende luxeproducten die je libido verhogen. Oesters worden regelmatig vergeleken met vagina’s en ze zijn rijk aan zink. Die stof verhoogt de productie van testosteron, waar je geil van wordt. Caviaar vergroot dan weer je zin door middel van steroïdeverbindingen.

Als een man na het eten van al deze dingen “hem nog steeds niet recht krijgt”, kan hij altijd nog een blauw pilletje nemen.

vorige volgende