Van 17 tot 27 april 2014 kwamen veertien Palestijnse jongeren en twee begeleiders van het Lajee Center in het Aida Refugee Camp in Bethlehem naar België voor de Lajee Cultural & Arts Advocacy Tour. Tijdens die tour vertelden ze hun verhalen op het ritme van de traditionele Dabka dans en door de lens van eigen fotografie en films.

14 Palestijnse jongeren hielden afgelopen week halt in Antwerpen, waar Dabka-shows en activiteiten met lokale organisaties werden georganiseerd. De jongeren zijn verbonden aan het Lajee Center in Bethlehem, een sociaal-culturele organisatie uit Aida kamp. Die richt zich op culturele, artistieke en persoonlijke ontwikkeling van de eigen jeugd. Deze grassroots organisatie tracht zo op vreedzame wijze de onmenselijke situatie te bevechten waarin ze leven in Aida, maar ook in Palestina in het algemeen.

Lajee Center organiseert ondertussen voor het vierde jaar op rij een Culturele Tour naar het Europa. Vorige jaren bezochten ze Ierland, Schotland en Engeland om dit jaar halt te houden in België.

Voor StampMedia maakten de jongeren enkele foto- en audioreportages. Hieronder kan u het resultaat bekijken en beluisteren via Zeega. De foto’s komen het best tot hun recht in laptop view. 

 "In Palestine, we don't think a lot about our future."

From generation to generation until the liberation of Palestine

Education in Palestine.

Do you have the permission to move?