Masterstudenten Journalistiek van de KU Leuven (campus Antwerpen) werkten op de redactie van  StampMedia aan PIDMAG 10. Het thema van de tiende editie van het magazine, dat net als de volledige inhoud en lay-out door jongeren is gemaakt, is 'Sex'.

De komende dagen verschijnen alle artikels die in het magazine verschenen online op onze site. Journaliste Tine Hens leidde alles in goede banen, en schreef onderstaand voorwoord.

Natuurlijk vonden ze het raar om elkaar midden op straat vast te pakken en intens te zoenen. Voor ze naar de stad kwamen, had zij hem nog op het hart gedrukt zijn haar te kammen. Hij had dat niet gedaan. Het is niet omdat je al jaren samen bent, dat je altijd naar elkaar moet luisteren. Maar kijk, nu moesten ze kussen voor de cover van een jongerenmagazine over seks. Misschien vonden ze het wel een prikkelend idee om elkaar daar op straat vast te pakken.

Wat is dat toch met seks? Het lijkt zo gewoon, we doen het allemaal – of toch bijna, want sommigen hebben er nauwelijks behoefte aan. Maar als we moeten praten over seks, houden we het liever stil. Om eerlijk te zijn, toen ik de eerste keer hoorde dat ik met de studenten journalistiek een PIDMAG over seks moest maken, dacht ik: ‘Heeft Goedele Liekens daar niet alles al over gezegd? Hebben we daar nog iets aan toe te voegen?’

Blijkbaar wel. Want hoe zit het met seks als je oud en bejaard bent? Wat als je nooit zin hebt in seks? En vinden we het wel oké om seks te hebben vanaf veertien? Moet je je schamen om naar porno te kijken? En hoe ziet seks in de toekomst eruit? Wordt seks een mechanische bezigheid van eenzame mensen of pakken we elkaar toch nog steeds goed vast? Op straat. Voor de foto. Of gewoon omdat we er zin in hebben.

© 2015 – StampMedia – Tine Hens


Dit artikel verscheen eerst in PIDMAG, het magazine van StampMedia – Jaargang 4 Nr.10 p. 2
Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 01/07/2015