Onze reporters ervaren de druk die de maatschappij ons vandaag lijkt op te leggen. Ze goten het, onder deskundige begeleiding van gasthoofdredactrice Sue Somers (Humo), in de vorm van een PIDMAG. De twaalfde editie is getiteld 'De druk van geluk'. Sue Somers schreef er onderstaand voorwoord voor.

Dat het soms lastig is om vandaag jong te zijn, klonk het tussendoor op de eerste redactievergadering van deze PIDMAG. We hadden net volop ideeën gespuid en thema's op tafel gegooid voor dit nummer. 'Seks!', had iemand geroepen. 'Steekvlamjournalistiek!' Onderwijs! Individualisme!'

Maar toen dus die verzuchting. Er volgde instemmend geknik. We moeten tegenwoordig zoveel: goed studeren, een aansluitende job vinden, toffe vrienden hebben, meezijn met de laatste trends, jaloersmakende vakantiefoto's publiceren op Facebook. Zelfs van je eten moet je tegenwoordig blitse shots nemen om ze daarna met de juiste hashtag op Instagram te zwieren. Want anders ben je... Ja, wat? Een loser?

Waarom al die druk? Moet het altijd zoveel? En wat maakt ons echt gelukkig? Zonder dat ze het beseften, hadden de jonge redacteurs die aan deze PIDMAG meewerkten, hun blad al voor de helft gevuld. En toen kwamen de tongen pas echt los. Zochten we manieren om gelukkiger te worden met minder. Bleek iemand van ons te zijn bezweken onder de prestatiedruk, maar krabbelt ze langzaamaan weer recht.

Ik denk dat wij een week gelukkig zijn geweest. Door te doen wat we graag doen: schrijven, beelden maken, vormgeven. Bovendien heeft de zon al die tijd geschenen. En u?

© 2015 - StampMedia - Sue Somers (gasthoofdredactrice)