reacties (0)

In tijden van ‘Tinder’ beweren kwatongen wel eens dat ook de liefde een crisis doormaakt. Zijn liefde en relaties veranderd? We trokken de straat op en vroegen enkele jongeren hoe zij denken over liefde en relaties.

 

Interculturele relaties: yay or nay?

 

 

Yelina (18)

© Tara Boutaleb

"Huidskleur of geloof maakt mij niet uit. Het belangrijkste is dat mijn partner te vertrouwen is. Dat het een goeie man is."

Ernest (25)

© Tara Boutaleb

"Ik heb een blanke vriendin, dus ik denk dat ik daar geen probleem mee heb (lacht). Vrienden en familie maken daar geen probleem van. Op straat heb je soms reacties, zowel van blanken als van zwarten. Het beste is om dat gewoon te negeren."

Thair (22)

© Tara Boutaleb

"Het hoeft zeker niet per se een moslima te zijn. Ze kan zich later nog altijd bekeren, als ze wil. Maar als ze dat niet wil, is dat ook oké."

Dagou (19)

© Tara Boutaleb

"Iemand met een andere etniciteit zou geen probleem zijn. Een andere religie is al moeilijker en kan veel invloed hebben op een relatie. Zelf ben ik niet religieus en op lange termijn zou dat misschien storen. Het is niet evident als je niet op dezelfde golflengte zit."

Sven (23)

© Anouk Torbeyns

"De mannen waar ik in het verleden al mee heb gedatet, hadden wel altijd dezelfde etnisch-culturele achtergrond. Het kan wel, maar ik zou het moeilijk vinden als homoseksualiteit totaal onbespreekbaar is voor zijn vrienden en familie."

© 2016 - Anouk Torbeyns; Foto’s: Tara Boutaleb & Anouk Torbeyns


Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 22/12/2016


Reacties

Plaats een reactie