reacties (0)

In tijden van ‘Tinder’ beweren kwatongen wel eens dat ook de liefde een crisis doormaakt. Zijn liefde en relaties veranderd? We trokken de straat op en vroegen enkele jongeren hoe zij denken over liefde en relaties.

 

Zijn relaties hard veranderd tegenover vroeger?

Yelina (18)

© Tara Boutaleb

"Vroeger trouwde je met de eerste de beste. Als je iemand ontmoette, dan trouwde je en bleef je er voor de rest van je leven mee samen. Nu heb je eerst een aantal relaties en zie je wel of het iets wordt of niet. Dat is beter."

Ernest (25)

© Tara Boutaleb

"Onder invloed van media en porno denken veel jongeren dat ze alleen maar seks moeten hebben en liefst zo vaak mogelijk met zoveel mogelijk verschillende mensen. Daardoor is het moeilijker om vandaag de liefde te vinden."

Thair (22)

© Tara Boutaleb

"Vroeger kozen je ouders met welke vrouw je trouwt. Ik kies nu zelf. Trouwen met iemand met een andere religieuze achtergrond was vroeger taboe. Nu ligt het soms nog moeilijk, maar het is in ieder geval al bespreekbaar."

Dagou (19)

© Tara Boutaleb

"Vroeger dacht je bij een relatie meteen aan het huwelijk. Relaties duurden voor eeuwig terwijl ze nu eerder tijdelijk zijn. Jongeren vandaag de dag hechten veel minder belang aan het huwelijk."

Sven (23)

© Anouk Torbeyns

"Ik denk dat de kernwaarden nog wel hetzelfde zijn maar dat we die pas op latere leeftijd gaan zoeken. We worden kieskeuriger en oppervlakkiger omdat je via internet snel mensen kan leren kennen. Dan is het gewoon … ja, swipen hé (lacht)."

© 2016 - Anouk Torbeyns; Foto’s: Tara Boutaleb & Anouk Torbeyns


Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 22/12/2016


Reacties

Plaats een reactie