(PIDMAG) Seks heeft voor iedereen een andere betekenis. De joodse Jennifer (30) is getrouwd met een vrouw. Ze wonen samen in Nederland en hebben een dochtertje van twee jaar. "Wij staan er soms van te kijken wat voor idee sommige mensen hebben over ons seksleven."

“Mijn vrouw en ik staan er soms van te kijken wat voor idee sommige mensen hebben over het seksleven van twee vrouwen. Er wordt vaak van uitgegaan dat wij sowieso hulpstukken gebruiken. Natuurlijk zijn er stellen die dat doen en die daarmee experimenteren, maar wij gebruiken nooit hulpstukken. We hebben daar geen behoefte aan."

"Ik was altijd al zeer open over seks, binnen mijn relatie maar ook tegenover de buitenwereld. In het begin van onze relatie was ik zo ontzettend verliefd en dat wilde ik dan ook tonen. Een bevriend stel zoende bewust niet in het openbaar en hield elkaars hand niet vast. Dat kan ik me echt niet voorstellen. Met ons dochtertje moeten we nu wel open zijn, want als we soms over straat lopen, dan kan ze plots heel hard roepen: 'Ik heb twee mama's!' Als het gaat om seksualiteit ben ik ook zeker blij dat we in Nederland leven. Het homohuwelijk en de adoptiewet zijn goedgekeurd - dat is zo'n waanzinnig recht."

Het mooie uit religie

"Ik ben joods opgevoed, maar haal vooral de waarden die ik mooi vind uit mijn religie. Ik denk dat je uit alle religies het mooie kunt halen en dat je dan qua seksualiteit goed zit. Zodra je een bepaalde religie extreem gaat navolgen, dan is het einde zaak. Hoe meer mate in de religie, hoe meer respect en begrip je voor anderen hebt.”

© 2015 - StampMedia - Tysha Coenegracht & Josje van Seeters

==

Dit artikel werd gepubliceerd door Newsmonkey op 12/07/2015