Polaroid Fiction overtuigt met een unieke blend van alternatieve pop en indie rock ondersteund door synths. De band stond op het Factor J-podium als een sterk front. Polaroid Fiction heeft sinds kort nieuwe vibe. Hun nieuwe plaat wordt ook vaak omschreven als een album met futuristische guitargeluiden, electro drums en funky synths.

Waar haalt het trio de inspiratie?
Lesley: "We gaan inderdaad een nieuwe kant op. We verwerken nu heel wat elektronische beats in onze muziek. Het is iets nieuws, iets catchy. Iets wat we ook in een zijproject, Vice Club, al als basis namen."

Jullie band werd afgelopen jaar gevraagd voor het voorprogramma van een aantal bands, waaronder 'Pond' en 'Toro y Moi'. Was dit een leuke ervaring?
Wouter: "Bij Pond hebben we zelf het voortouw genomen en aan hen gevraagd om te mogen spelen. Alles is eigenlijk zeer snel gegaan. Op drie dagen was alles geregeld. We zijn heel blij met hen gespeeld te mogen hebben. Ik ben zelf ook een fan van 'Tame Impala' en zoals je waarschijnlijk wel weet, hebben beide bands een aantal dezelfde bandleden."

Over line ups gesproken. Stel, je mag zelf een line up opstellen en jullie staan zelf ook ingepland. Welke band verkies je dan om vlak voor je te laten optreden en wie vlak erna?
Wouter: "Gho, dat zou dan een goede vriend van ons zijn: Jan. Hij speelt heel goed, maar hij treedt jammer genoeg niet op. We zouden hem graag eens op een podium willen zien."
Lesley: "Of andere vrienden van ons uit de muziekwereld. Het is altijd fijn om samen te kunnen spelen op een evenement. We zouden ook een een ander project van onszelf kunnen inplannen? Dan kan je verschillend werk aan meerdere mensen tonen. Een festival is sowieso anders dan een club. In een club komen de mensen vaak enkel en alleen voor jou, maar op een festival is de sfeer losser en aangenamer."

Jullie spelen in Genk een thuismatch.
Lesley: "In de buurt spelen is altijd fijn. Meestal komen vrienden en familie dan ook kijken en dat is tof, want zij steunen ons door en door. Van meer zenuwen hebben we dan geen last."

http://www.flickr.com/photos/stampmedia/sets/72157655154361605

Morgen speelt Tim Vanhamel zowel bij Hickey Underworld als Magnus. Jullie hebben ondertussen ook al een aantal keer met hem samengewerkt. Gaan jullie morgen een optreden van hem meepikken?
Wouter: "Ja, tuurlijk. Tim is een geweldige muzikant! Wij gaan zeker éénn optreden bekijken. Maar misschien gaan we zowel naar dat van The Hickey Underworld als Magnus."

Voor jullie begon het allemaal op Limbomania. Het popconcours organiseert dit jaar haar laatste editie. De inschrijvingen lopen nog tot eind deze maand. Wat raad je de bands aan, als ex-Limbomania winnaar?
Lesley: "Je moet er gewoon voor gaan en er met plezier staan. Dan bereik je het meeste."
Wouter: "Inderdaad, speel met volle overtuiging want dan krijg je iedereen mee."

© 2015 – StampMedia/Stoorzender – Tekst: Goele Aerts; foto's: Machteld Bollen