© Pixabay

“Ik maak hem kapot”, zei de 64-jarige vrouw G.B tegen de lokale politie uit Dilbeek. Een van de politieagenten heeft  op het nippertje vermeden dat de 64-jarige G.B. haar man neerstak met een keukenmes. De vrouw riskeert een celstraf van vier jaar voor poging tot doodslag, slagen en verwondingen en weerspannigheid. G.B. minimaliseert de feiten.

De feiten spelen zich af op 6 februari 2016. G.B. komt die avond terug van een cafébezoek en kan haar woning niet meer in. Haar man had de deur vergrendeld omdat hij haar alcoholmisbruik beu was. G.B. belt daarop de politie, die komt bemiddelen. Na lang aandringen opent echtgenoot C.B. toch de deur, maar eenmaal binnen begint G.B. haar man te bedreigen. “Ik maak u kapot en ik zal daar wel mee wegkomen.”

De politie probeert haar tevergeefs te kalmeren maar G.B. grijpt in de keuken een mes en bedreigt daarmee haar echtgenoot. Na enkele bedreigingen legt ze het keukenmes neer, waarna de echtgenoot haar de rug toedraait om met de agenten te kunnen spreken. Net op dat moment grijpt de vrouw het mes opnieuw en valt haar man in de rug aan. Eén van de agenten kan G.B. nog net op tijd wegtrekken.

De agenten overmeesteren vervolgens de vrouw, al gebeurt dat niet zonder slag of stoot. G.B. stampt meermaals op de voet van een van de agenten, die daardoor acht dagen werkonbekwaam was. “Ze deden mij pijn met die handboeien”, is de uitleg van de vrouw.

Het Openbaar Ministerie wil dat de vrouw in behandeling gaat voor alcoholmisbruik en agressieproblemen, maar zijzelf wil geen begeleiding. “Ik heb geen alcoholprobleem en ik ben niet agressief.” Het vonnis is op vijf februari.


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 25/01/2018

vorige volgende