© Yassin Akouh

De Antwerpenaar Wail Toumi (19) heeft op 21 januari in het LIDO in Parijs de finale gewonnen van Top Model Belgium 2018 in de categorie Fotomodel. Hij mocht rechtstreeks naar de finale doorstromen nadat hij in de halve finale in San Marco Village in Schelle de meeste stemmen behaalde.

Bij de wedstrijd Top Model België zijn verschillende categorieën waar deelnemers voor in aanmerking kunnen komen. Zo is er de leeftijdscategorie van 15 tot 26 jaar - waar Toumi bij hoort - en de categorie 27 tot 40 jaar. Die leeftijdscategorie wordt telkens nog eens ingedeeld in ‘Mannequin’, ‘Fotomodel’, ‘Top Vrouw’ en ‘Top Man”. Toumi kwam in de top tien terecht van de categorie ‘Fotomodel’ door een groot aantal stemmen van het publiek. Daarna koos de jury hem uit die top tien. Toumi werd zo dus gekozen door de meerderheid van het publiek én de jury.

© Yassin Akouh

Nu hij de winnaar is in de categorie ‘Fotomodel’, wil Toumi graag verder gaan in de modewereld. Door de overwinning hoopt hij veel modellenbureaus te strikken. De winnaar van elke categorie wint een cruise naar de Caraïben. Daar gaat de groep heen om aan allerlei projecten te werken. Eén onderdeel is het maken van een internationale portfolio met de fotograaf van Vogue. Toumi ziet dit als de ultieme kans om te laten zien wat hij allemaal in petto heeft.

Momenteel studeert Toumi nog. Hij volgt de richting communicatie en media in Sint-Willibrordus Heilige Familie in Berchem. Ondertussen probeert hij zich zoveel mogelijk met mode bezig te houden. Dat is ook de reden waarom hij in zijn vrije tijd in een kledingwinkel werkt.

“Concreet zijn mijn toekomstplannen om een naam voor mezelf te maken in de modewereld. Bovendien wil ik een invloed hebben op de jeugd in Antwerpen, om hen te tonen dat het mogelijk is om als jonge allochtoon grote dingen te bereiken. Ten slotte wil ik door mijn passie voor mode in de verre toekomst een eigen kledinglijn opstarten“, aldus Toumi.


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 25/01/2018
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 25/01/2018

vorige volgende