© Pixabay

“Ik had veel schulden en zag geen andere uitweg meer”, zei H. D. C. op de correctionele rechtbank in Brussel. De man riskeert drie jaar celstraf voor het smokkelen van heroïne via de luchthaven van Zaventem voor een criminele organisatie. H. D. C. bekende de feiten.

Op 10 oktober 2017 arresteerde de federale politie op de luchthaven van Zaventem H. D. C. voor het smokkelen van zeven kilo heroïne. “Ik was mij ervan bewust dat het ging om drugstransport, maar ik wist niet dat ik heroïne vervoerde”, zei H. D. C..

De federale politie kreeg een anonieme tip dat H. D. C. in het bezit zou zijn van drugs. Daarom namen ze hem mee voor controle. Toen de politieagenten de twee koffers van de man wilden controleren, werd H. D. C. erg zenuwachtig. Hij verzon tal van uitvluchten om de controle te vermijden. In de koffers vond de politie telkens een dubbele bodem, waarin in totaal zeven kilo heroïne was verstopt.

Schulden afbetalen

“Ik moest mijn schulden kunnen afbetalen. Via bepaalde personen kwam ik in contact met mensen uit het drugstransport. Zij beloofden mij 4.000 euro als ik die twee koffers in Nairobi meenam richting Zaventem”, zei H. D. C. tegen de federale politie.

Op 28 september kwam H. D. C. in Amsterdam in contact met een zekere Oegandees, die hem de beloning van 4.000 euro beloofde. “Ik kreeg van hem een gsm. Daarmee zou hij me bellen als ik in Zaventem aankwam, om te laten weten waar ik drugs moest afleveren”, zei H. D. C..

Daarnaast gaf de Oegandees hem nog wat zakgeld en een ticket richting Nairobi, waar hij op 29 september aankwam. Eenmaal aangekomen op de luchthaven wachtte een andere contactpersoon H. D. C. op. Die begeleidde hem naar een betaald verblijf. Daarna kreeg hij de twee koffers met heroïne die hij meenam op de vlucht naar Zaventem. Het vonnis is op 15 februari.

 


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 12/02/2018

vorige volgende