Dariush Sadegh (15) bracht op 11 augustus nog een laatste mixtape Het archief met zijn rapgroep Noordstyle uit. Sindsdien ging hij solo.

In 2007 vormde hij met Murat Yaramis de groep Noordstyle. "We traden veel op. We speelden eens op Boom Boom Pow! in het voorprogramma van Hef. Het betekende wel iets dat we het publiek mochten opwarmen, want Hef is een grote rapper in Nederland en iedereen kwam die avond voor hem." Uiteindelijk besloot Dariush om solo te gaan. "Niet dat we ruzie hadden, ik vond het tijd voor iets nieuws. We worden ouder en dan moet je meer je eigen keuzes maken en evolueren."

Criminaliteit

Op jonge leeftijd belandde Dariush in de criminaliteit. Toen zijn vader stierf, kwam hij terug op het goede pad. "Dat was een moeilijke periode. Langs de ene kant kwam het hard aan om op mijn twaalfde mijn vader te verliezen. Langs de andere kant was ik nog jong en nam ik tijd om na te denken over mijn leven."

In het nummer Spijt van je daden rapt Dariush uitvoerig over zijn verleden. "Mensen spreken, maar ze weten niets. Mensen kunnen veranderen. Je kan niet oordelen over mensen als je ze niet kent. Dat is ook zo in onze buurt." Dariush woont dichtbij het ziekenhuis van Stuivenberg, naast het ouderlijk huis van rapper Tourist Lemc.

Anderen inspireren

"Veel mensen die hier niet wonen spreken slecht over 'den 2060', maar ze kennen de buurt niet. Oké, er is criminaliteit, maar de mensen zijn hier vriendelijk. Ik zie veel mensen die met iets bezig zijn. De ene op school, de andere in zijn sport. Ikzelf werk hard voor mijn muziek en wil iets van mijn leven maken, niet op mijn gat blijven zitten. Ik wil de positieve kant van de wijk laten zien en anderen inspireren."

"In Antwerpen zijn er meer rappers dan je denkt. Maar ze moeten zich onderscheiden van anderen. Daarom zijn uiteindelijk de beteren alleen bekend. Diegene die iets te zeggen hebben en niet meelopen met de rest."

"Sinds mijn tiende rap ik al. Eerst over bitches en money, later over echte feiten", vertelt Dariush. "Dan ben je echt en krijg je waardering. Ik rapte altijd al in het Nederlands. Mijn verhaal komt zo beter over dan in het Engels bijvoorbeeld. Mensen krijgen een idee van mijn echte leefwereld."

Vier nummers op een avond

Dariush doet veel zelf. Hij monteert zijn videoclips, neemt nummers op, plant alles. Binnenkort maakt hij een eigen mixtape. Ondertussen nam hij al heel wat nieuwe videoclips en nummers op. "Ik werk ook nog aan een documentaire. Ondertussen blijf ik werken aan nieuwe videoclips en ik blijf altijd teksten schrijven. Op één avond maakte ik eens vier nummers", vertelt Dariush. "Ik vind snel inspiratie: uit mijn leven en uit muziek van anderen." Zijn muziek neemt hij in verschillende studio's op. "In de Braderij bij JES bijvoorbeeld. Ik vind dat we voldoende middelen krijgen en veel artiesten werken hard. Hiphop groeit in Antwerpen."

© 2011 - StampMedia - Tekst en foto: Sander Carollo

 

 

 

 


 

Dit artikel werd gepubliceerd door VlaamseRap op 06/09/2011
Dit artikel werd gepubliceerd door Radio Zuid op 06/09/2011
Dit artikel werd gepubliceerd door Noordlink op 07/09/2011