Op 11 augustus 2012 vond de elfde editie van Rimpelrock in Kiewit plaats. De sfeer was op en top, net als de muziek met kleppers als Tom Jones en Marco Borsato.

Heel wat mensen zagen Rimpelrock als de ideale gelegenheid om hun verkleedkoffer boven te halen. Ria Van Ecckelpoel en Edith Van Elsen bezochten voor de tweede keer Rimpelrock, gehuld in een zwart en rood tenue dat ze zelf samengesteld hadden. "We zijn actief in de modewereld en op deze manier maken we reclame", vertellen de dames enthousiast. Verder komen de dames vooral voor de gezellige sfeer en spreekt het afwisselende programma hen erg aan.

Attracties

Rond het podium waren verschillende standjes, aangepast aan het publiek, opgesteld. Daartussen was Elvis in vol ornaat onder de levenden te bewonderen. Steve Ryckier, een 40-jarige Elvisimitator, verwelkomde de bezoekers aan de Bokrijkstand. "Ik vertegenwoordig de sixties op Rimpelrock en maak gelijktijdig ook promotie voor mezelf", zegt Ryckier.

Naast de standjes genoten de bezoekers ook van een ritje in 'de spin' en het reuzenrad. In de skywatch van Benji-Fun werd het publiek getrakteerd op een spectaculair uitzicht over de weide.

Gehaktbrood

Aan een picknicktafel vonden we enkele 'verwende nesten' terug. Al elf jaar komen deze carnavaleske dames naar Rimpelrock. "De gouden juwelen leenden we van onze oma's en de hoeden met vogelnestjes knutselden we zelf in elkaar", zegt Christine Grauwels. Naast deze opvallende outfit brachten ze ook een uitgebreide picknick mee, die ze gewillig met ons deelden. "Mijn gehaktbrood wordt elk jaar positief onthaald en daar ben ik blij om", zegt traiteur van dienst Mieke Baerts.

Publiekstrekker

Rimpelrock is niet alleen carnaval, maar ook muziek. Het festival had dit jaar weer een muzikale mix van nationale en internationale artiesten zoals Will Tura en Tom Jones te bieden. "Ik kom voor Tom Jones en ga Marco Borsato al voor de vierde keer zien", zegt Lili Bettens die het festival al voor de elfde keer bezoekt. "Maar volgend jaar zou ik graag ook Duitstalige muziek willen horen", geeft ze als tip aan de organisatie mee.

© 2012 - StampMedia - Antonino Musso en Tine Stas, foto's: Pauline Poelmans


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 17/08/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Focus op Hasselt op 17/08/2012