Anne Catry en Kim Pelkmans zetten voor deze editie van de Warmste Week hun schouders onder het project ‘Avalympics’. De organisatie steunt mensen met een beperking die willen sporten.

Voor de derde keer zetten Anne en Kim zich in voor de Warmste Week. Dit jaar was het niet eenvoudige om iets ‘fysiek’ te organiseren vanwege het coronavirus. De voorbij jaren was dat gemakkelijker doordat we iets konden verkopen en zo de cheque met het opgehaalde geld, konden overhandigen aan de gekozen organisatie. Omdat Anne en Kim opnieuw iets willen doen voor de bekende solidariteitsactie, zijn ze in Geel op zoek gegaannaar verschillende organisaties. “Zo kwamen we uit bij de organisatie ‘Avalympics’ . Er is ook een rospot voor de leerlingen. Daarin mogen de leerlingen rosse centjes steken. Diegene die raadt hoeveel de pot weegt, wint een prijs”, zegt Anne.

Avalympics

Maar het belangrijkste is de quiz. “Heel wat microfoons en laptops staan open in verschillende klassen, zodat leerlingen ons en het scherm kunnen zien. Elke klas die wil deelnemen, krijgt een link naar ons radiostation. Via een beamer wordt onze quiz geprojecteerd. Ze zit vol vragen en opdrachten rond Avalympics. Die organisatie ondersteunt mensen met een beperking die ook graag willen sporten.”

 “We hebben voor hen gekozen omdat het na ons hart ligt. Mensen met een beperking willen ook sporten en hebben niet zelf voor hun handicap gekozen. Ze zijn er mee geboren.”

De inzet vroeg wel wat werk. De leerlingen die deelnemen kregen pas op de vrijdagochtend voor de kerstvakantie alles te zien. “Ze hebben hard genoeg gewerkt en verdienen nu een welverdiende ontspanning. Zo kunnen ze met een goed gevoel het verlof in”, zegt Anne.

"Mensen met een beperking willen ook sporten en hebben niet zelf voor hun beperking gekozen. Ze zijn er mee geboren."

Anne Katry

Radiostation

Daarnaast kunnen leerlingen ook een nummer aanvragen. Het radiostation wordt bediend door vier tot vijf verklede medewerkers. “We hebben hen helemaal aangekleed volgens het thema van de warmste week, zelf de onze quizvragen.”

Deugd en plezier staan eerder dan prijzen en winnen voorop. “We willen hen Avalympics op een leuke manier doen leren kennen.”

Met complimenten van de jury

Anne en Kim kregen alvast reactie van de jury van de warmste week. Ze waren laaiend enthousiast over de actie. Twee keer rinkelde de telefoon al om hen te complimenteren.

vorige volgende