De zestiende editie van de Cultuurmarkt vond op zondag 28 augustus plaats in Antwerpen. Dit jaar installeerde ook Camping Costa zijn caravans op de Sint-Andriesplaats in Antwerpen. De hele dag stonden tal van activiteiten in het teken van cultuur.

De Sint-Andriesplaats stond vol kleurrijke caravans waar iedereen cultuur kon opsnuiven. Doorlopend van 11.00 uur tot 18.00 uur vonden tal van activiteiten en optredens plaats.

Volksliedjes en een kinderboerderij

Aan amusement ontbrak het niet. Axl Peleman bracht zijn 'volksliekes'. Er waren verschillende dansoptredens, karaoke en een kinderboerderij. Solidariteitskoor Frappant bracht liedjes over het leven in de stad.

De stand van de culturele centra was een succes. "In totaal hebben we voor ruim 500 euro tickets verkocht", vertelt Christel Brusten van CC Nova op het Kiel. "Als cultureel centrum bieden we alle genres aan, maar vooral de stand-upcomedians en de kindervoorstellingen zijn erg in trek."

Jeugd en cultuur

Brusten meldt dat de gemiddelde cultuurbezoeker veertig jaar is. Met behulp van een 'cultuurtoeleider' hoopt ze ook de plaatselijke jeugd zo veel mogelijk te betrekken bij het cultuurgebeuren.

Campingbarbecue

Als afsluiter kwam de Antwerpse acteur Axel Daeseleire barbecueën. "Ik vind het plezant om te koken en het campinggevoel op het plein bevalt me wel", zegt hij. "Dat ik zo de mensen misschien warm kan maken voor cultuur is uiteraard mooi meegenomen."
Op het menu stonden papillot van kabeljauw en tongfilets met allerlei groenten. "Een papillot lijkt erg moeilijk, maar het is gemakkelijk en lekker. Daarom heb ik het gekozen", lacht Daeseleire.

Surf voor meer informatie over het cultuurprogramma van het komende seizoen naar www.antwerpen.be/cultuurcentra.

© 2011 - StampMedia - Tekst: Lynn Symons, foto: Rita Dabrowska


Dit artikel werd gepubliceerd door Belg.be op 29/08/2011