Het Genkse Absolutely Free Festival (AFF) zoekt met de wedstrijd 'Trap het AFF' een opener voor het hoofdpodium op zaterdag 6 augustus. De rockgroep Sleaze Motif is een van de vier bands die via de online poll meestrijdt. De groep ziet optreden op AFF als een springplank naar meer podiumkansen.

"We willen laten zien wat we in onze mars hebben", stelt gitarist Dimitri Camberlin (32). "Als beginnende band hopen we op meer naambekendheid." Sleaze Motif combineert rockklanken uit de jaren negentig met invloeden van bands als Jezus Lizard en Barkmarket. "Onze muziekstijl kan je moeilijk met die van bekende bands vergelijken. We luisteren zelfs niet eens naar de radio", vertelt bassist Gunther Cuyx (31) die samen met drummer Yves Staeren (33) en gitarist Serge Hauglestaine (43) Sleaze Motif vervolledigt.

Oudere generatie

"Jonge bands krijgen vaak podiumkansen, maar de oudere generatie wordt in de steek gelaten. Tegenwoordig lijkt bekendheid belangrijker dan muziek. Dat ligt aan de hedendaagse mediacultuur", betreurt Cuyx. "Maar wij zijn niet zo handig met sociaalnetwerksites. Misschien moeten we eens een liedje op YouTube plaatsen." Sleaze Motif treedt vooral op in cafeetjes. Daarnaast speelden ze op vrijdag 22 juli op de Vlasmarkt tijdens de Gentse Feesten. "Ooit vulde ik met mijn vorige band Starfield Season zelfs bijna de Marquee op Pukkelpop", blikt Camberlin trots terug.

Vijf jaar repeteren

"Vijf jaar geleden wou ik mijn eigen band oprichten", vertelt Camberlin. "Sleaze Motif zocht op dat moment extra bandleden", legt Cuyx uit. "We ontdekten onze liefde voor dezelfde muziek en begonnen samen te spelen", aldus Camberlin. De voorbije jaren sleutelden ze aan hun nummers. "Vroeger speelde ik nog bij een ander groepje bas, toen had ik weinig tijd", vertelt Cuyx. "In al die jaren namen we vijf nummers op, maar we hebben materiaal voor twintig tracks." Vorig jaar beleefde Sleaze Motif zijn podiumdoop in Zaal België.

Oudere band

"AFF mikt voornamelijk op jonge bands, terwijl we toch al wat ouder zijn. Daar stonden we helemaal niet bij stil", zegt Camberlin. "AFF is een gezellig festival dat alternatieve bands nog kansen geeft", meent Cuyx. "Ik ben ervan overtuigd dat als we het hoofdpodium mogen openen, we fans zullen winnen en gelanceerd zijn."

Naast Sleaze Motif kon je nog tot 25 juli op de bands Entick Shot, Polaroid Fiction en The Dukes stemmen.

© 2011 - StampMedia - Sander Carollo en Lena Huygen, foto: Sander Carollo


Dit artikel werd gepubliceerd door Limburg-Actueel op 26/07/2011