Sportopia, een indoor sportpretpark, heeft zijn deuren weer geopend in het Antwerpse Park Spoor Noord. Meer dan twintig attracties wachten op sportievelingen. Het doelpubliek blijken vooral kinderen en jongeren. “Het is hier keitof”, klinkt het unaniem tijdens een rondgang op de openingsdag.

Bijna 30 graden, de zon straalt en toch is Park Spoor Noord halfleeg: er moet iets vreemds aan de gang zijn. Al snel blijkt de schuldige gevonden: aan de Parkloods staat een lange wachtrij. Vandaag is immers de eerste openingsdag van Sportopia, het sportpretpark zoals de stad het initiatief zelf omschrijft. “Sportopia is een plaats waar je met je vrienden naartoe kan komen om samen te sporten en plezier te hebben”, stelt schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA).

Twister en trampoline

Ondanks het perfecte zomerweer loopt de hal aardig vol, zodat aan elke attractie een rij wachtenden staat. Er is voor elk wat wils: gaande van een gigantisch spelletje Twister, een uitgebreid trampolinecomplex waarbij zelfs de muren gebruikt kunnen worden om waaghalzige stunts uit te proberen, tot een heus touwenparcours. Onze reporter Samir testte alvast enkele attracties uit met de schepen van Sport. Bekijk het filmpje:

De honderden lachende gezichten zeggen genoeg: de kinderen en jongeren genieten met volle teugen van het sportiniatief. “Het is hier keitof. Ik heb wel nog niet alles kunnen uitproberen, maar de klimmuur hier vind ik écht tof”, vertelt een stralende Toon (8), terwijl hij vol energie door de loods loopt.

Ook de iets oudere Amber (13) en Tristan (12) genieten van het sportparadijs. “Wij zijn vorig jaar niet geweest dus het is allemaal nog nieuw voor ons. Vooral de wipeout vinden wij heel plezant. Het is precies zoals in het tv-programma.”

Zomerweer indoor

Ook de aanwezige ouders zijn blij dat ze iets leuks met hun kinderen kunnen ondernemen in de zomervakantie. Alleen de uitvoerige controle op eigen drank schiet bij sommige ouders in het verkeerde keelgat, al is de prijszetting in de hal zeer democratisch.

Tamara, de mama van Toon, vindt het enorm fijn dat de stad kinderen aanzet iets actiefs te laten doen. “Maar waarom organiseren ze dit tijdens de zomervakantie? Het is schitterend weer buiten, maar nu moet hier binnen zitten. Het zou leuker zijn om iets in die aard heel het jaar door te voeren”, aldus Tamara. Helaas blijkt dat financieel niet haalbaar.

In de loods wordt er wel op toegezien dat het niet té warm wordt, maar ideaal is het met dit weer zeker niet. De kinderen zijn het dan ook eens dat een indoor sportpretpark in de zomer niet ideaal is. “Het zou beter in de winter zijn, als het koud en slecht weer is. Nu missen wij het goede weer vandaag”, zeggen Amber en Tristan, net voordat ze weer naar de volgende attractie huppelen.

© 2014 – StampMedia – tekst en foto’s: Dominic Zehnder, video: Petra Jacobs en Samir Taif (soundtrack: JackDazey - In da mood  (Urban Hip Hop) - © Creative Commons)


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad – online op 17/07/2014