© Milou Versrappen

 

 

Jazz Middelheim trekt ook de aandacht van heel wat buitenlandse journalisten. Naast enkele noorderburen vinden we Fransman Jean-Jaques Dikongué in de perstent. Hij brengt verslag uit voor verschillende magazines én online. “Met mijn artikels wil ik laten zien dat jazz muziek is met een boodschap.”

Enkele jaren geleden was Jean-Jaques Dikongué hier nog als festivalganger, maar deze dagen rent hij door Park den Brandt om artiesten te interviewen. In de perstent tikt hij naarstig zijn stukken uit die in vier verschillende media verschijnen: een Duits, Frans en Engels magazine én zijn eigen webzine ‘La tribune de l’artiste’.

“Mijn opdrachtgevers willen vooral interviews met de artiesten”, vertelt Dikonqué. “Met mijn artikels wil ik mensen laten zien dat jazz niet enkel elitair is. Het is muziek voor iedereen, met een boodschap van vrijheid en liefde. Die betekenis wil ik uitdragen in mijn werk.”

 

 

 

Politiek verslaggever

Naast journalist is Jean-Jaques ook jazzfanaat. Tijdens zijn studies in Duitsland nam hij zelfs een jazzplaat op. Enkele jaren geleden werkte hij nog als politiek verslaggever, maar de liefde voor jazz bleek simpelweg te groot. "Als politiek journalist kon ik de boodschap die ik wil brengen niet overdragen", legt Jean-Jaques uit. “En de affiche van Jazz Middelheim is erg bijzonder. De omgeving geeft ook extra cachet aan dit jazzfestival.”

Het festival is, volgens Jean-Jaques, relatief onbekend in het buitenland. "Zelfs binnen de jazzscene", verklaart de journalist. “Dat is ook de reden waarom ik hier ben: ergens wil ik het festival internationaal promoten, maar bovenal wil ik mijn liefde voor jazz en de liefde die het genre uitstraalt, delen.”

© 2015 – StampMedia – tekst: Chloë Carlens, foto: Milou Verstappen

 

 

 


 

Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 14/08/2015
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 14/08/2015