Naar jaarlijkse traditie is het nieuwe seizoen in DE Studio van start gegaan met het Villanova festival. Villanova is het lanceerplatform voor jong en creatief talent en de broedkas van Villanella, een kunsthuis voor kinderen en jongeren.

Afgelopen weekend konden nieuwsgierigen op het Villanova festival terecht voor verschillende voorstellingen en muziek van jong en artistiek talent. De eerste dag van het festival werd geopend met een aantal speeches rond de state of the youth. Psychiater Dirk de Wachter, zangeres Roos Rebergen en theatermakers Freek Mariën en Elena Peeters vertolkten daarbij hun rol. Met veel humor werd  het nieuwe seizoen ingewijd.

Studenten en pas afgestudeerden, ex-deelnemers van Kunstbende en jonge kunstenaars kregen tijdens het festival een ruimte om te experimenteren met dans, theater, performance, muziek,…. De humor en poëzie maakten hun voorstellingen tot een succesverhaal. Daarnaast konden bezoekers genieten van een aantal huiskamerconcerten, zoals Peter Broderick, 'I will, I swear' en Fluwelen Koord.

Het openingsweekend werd afgesloten met een party. Bekijk de fotoreportage hieronder, al willen we u wel waarschuwen: er is bloot bij.

© 2015 - StampMedia – Milou Verstappen