De eerste drie weken zijn voorbij. Nog drie weken en enkele dagen te gaan. Ik zit in de helft en daar ben ik blij om. Wat is er nu in de afgelopen drie weken echt veranderd? Ben ik veranderd of heb ik mijn gewoontes aangepast?

Good morning, morning

Er zijn toch een aantal dingen anders geworden. ‘s Ochtends spring ik bijvoorbeeld onmiddellijk mijn bed uit – of toch na drie keer snoozen. Dat klinkt misschien helemaal niet bijzonder, maar voor mij is dat het wel. Voor ik aan het vasten was, besteedde ik eerst een twintigtal minuten aan mijn smartphone alvorens uit mijn bed te komen. Facebook, Twitter en Instagram checken, door de nieuwssites bladeren en mijn mails lezen.

Ik heb de indruk dat mijn ochtenden veel rustiger zijn nu. Ik sta op, ik maak mij klaar en ik lees ongestoord de krant terwijl ik mijn ontbijtje nuttig. Heerlijk ontspannend. Als ik dan nog tijd over heb, dan pas zet ik mijn laptop aan en scroll ik door mijn sociale media. Een hele aanpassing voor mij.

Onderweg

Iets anders waar ik aan moest wennen, is het onderweg zijn. Als ik ergens heen moet en ik ga te voet of met het openbaar vervoer, dan merk ik dat ik soms geen blijf met mezelf weet. Ik heb zo niets meer om handen. Voor de vastenperiode hield ik mij bezig met mijn iPhone, maar nu is er niets interessant te beleven met dat apparaat.

Ik neem wel een boek mee, maar al wandelend lezen is me tot op heden niet gelukt. Muziek luisteren is ook een optie, maar ik vergeet zo vaak mijn hoofdtelefoon of oortjes dat dat alternatief kan geschrapt worden. Het is niet erg om niets te doen hebben terwijl je wandelt, maar voor mij was dat toch een verandering.

Er zijn nog een aantal zaken fundamenteel veranderd sinds ik virtueel vastend door het leven ga, maar daar vertel ik morgen graag meer over.

Tot morgen!

© 2014 – StampMedia – Nathalie Schlenker