Ik ben een maand bezig! Hoera! De tijd vliegt, hé. Nog twee weken en vier dagen en ik mag weer de mobiele virtuele wereld betreden. Een maand voorbij, dus tijd voor een lijstje.

Vandaag maak ik een top 10 van alle apps die ik best wel mis. Ik werk naar de app die ik het allermeest mis toe.

10. Hay Dayoepsie - misschien ben ik te eerlijk en zou ik dit beter niet vermelden. Maar ja, ik speelde voor ik begon te vasten Hay Day. Een boerderij onderhouden, ik vind dat best wel leuk. Het is geen spelletje waar je slimmer van wordt, maar het is echt ontspannend. Relaxen is geen misdaad.

9. Velo: Ik heb een Velo-abonnement in Antwerpen en ik raad het iedereen aan. De laatste twee weken zat ik zonder fiets in de stad en dan komt dat Velo-kaartje als geroepen. Alleen soms lastig dat ik niet op voorhand kan nakijken of er nog een Velo is voor ik vertrek naar het Velo-station. Of, vaak nog irritanter, niet vooraf  kan checken of er nog plek is om mijn fietsje weg te zetten op de plek waar ik moet zijn. Dat is soms vloeken, hoor!

8. DM / DS: De nieuwsapps van de De Standaard en De Morgen bedoel ik hiermee. Ik check graag het nieuws en ik deed dat gewoonlijk vooral via deze twee apps. Nu moet dat op mijn laptop doen…

7. KBC Banking: Ik heb het al gezegd maar het is echt lastig om niet snel je bankzaken te kunnen regelen op je gsm. Ik ben dat zo gewoon en dat is toch aanpassen. Gokken hoeveel je nog op je rekening hebt staan is wel een spannend spelletje. Toch nog iets ‘positief’.

6. Google Maps: Ik kan mijn weg heus wel vinden, dat is het probleem niet. Maar als ik een beetje gehaast ben en ik moet ergens (te voet of met de fiets) naartoe dan neem ik liefst de kortste weg en dan is Google Maps mijn beste vriend. Ook als ik met het openbaar vervoer wil gaan, is dat de handigste app. Die geeft aan om hoe laat ik moet vertrekken en zo verlies je niet al te veel tijd aan de halte.

5. Pocket: Wie deze app niet kent, moet die absoluut downloaden. Dat is een programma voor zowel smartphones als computers. Je kan daarmee interessante artikelen en websites opslaan in je ‘pocket’ en dan kan je die achteraf rustig bekijken op je computer of smartphone. Echt een leuke app! Ik zal blij zijn als ik die weer kan gebruiken.

4. Weer: Ja met deze mooie, zonnige dagen zou ik graag het weer altijd kunnen nakijken. Mijn laptop heb ik niet altijd bij de hand, dus ja. Die weer-app is best gemakkelijk.

3. Twitter: Tweets checken, tweets verzenden op eender welk moment van de dag. Ik mis het allebei!

2. Instagram: Ik had niet gedacht dat ik Instagram zou missen. Ik vind dat toch wel leuk om foto’s van mijn vrienden en vriendinnen te bekijken. Een leuk tussendoortje tijdens de dag, zeg maar.

1. Whatsapp: dat behoeft niet veel uitleg, lijkt me. Sociaal contact, wie zou dat niet missen!

Ziezo, mijn top 10.

Morgen: de apps die ik niet mis!

Tot dan!

© 2014 – StampMedia – Nathalie Schlenker