reacties (0)Op 2 en 3 april voetbalden jongeren tijdens SHOOT!, een internationaal voetbaltornooi waar een twintigtal straatvoetbalploegen het tegen elkaar opnamen in Antwerpen. Maar ook in de workshops konden de ruim 500 jongeren kennismaken met Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad. SHOOT! is een jaarlijks sport- en cultuurevenement, georganiseerd door JES vzw en de stad Antwerpen.

Behalve de Borgerhoutse jongeren gaven ook 70 Europese leeftijdsgenoten het beste van zichzelf, afkomstig uit Rotterdam, Birmingham, Glasgow, Patras, Napels, Götenborg, Gdansk, Warchau en Riga. Ze konden deelnemen dankzij de steun van AEYC 2011 en werden gedurende vier dagen begeleid door Antwerpse jonge peters en meters.

Creatieve workshops

De voetbalwedstrijden werden gespeeld in de Bloemstraat. Rondom was er animatie voor kinderen en jongeren. Om de hoek, in JCC De branderij, en bij Scheldapen in Hoboken vonden op zaterdag allerlei creatieve workshops plaats. De resultaten hiervan werden op zondag getoond aan de buurt. Daarnaast organiseerden jongeren op eigen houtje een barbecue voor alle buurtbewoners. 80 vrijwilligers uit de buurt leidden het evenement in goede banen.

© 2011 - StampMedia - Thomas Vreriks, foto's: Haryo Sukmawanto


Reacties

Plaats een reactie