GENK - "We hebben voor
Genk on Stage hard gerepeteerd. Hopelijk gaat het ook goed." Het Genkse hiphopduo Chaz & Djalu staat voor het eerst op het Genkse festival. Ieder jaar komen ze naar het stadsfestival, maar dit jaar sieren ze de affiche van het jeugdpodium Villa Cité.

De jongens hopen op een grote opkomst. ‟We hebben volop promotie gemaakt via Facebook en Twitter. Ook hebben we vrienden en vrienden van vrienden uitgenodigd”, vertelt Chaz. Tijdens het soundchecken stroomde het eerste publiek al toe. ‟We hebben al heel wat bekenden gezien tussen de massa.”

Kansen voor hiphoptalent

Via Villa Basta kwamen Chaz en Djalu op Genk On Stage terecht. ‟Zij geven lokaal talent de mogelijkheid om naar buiten te komen. Dit jaar zijn er veel kansen voor nieuwe artiesten, vooral voor hiphoppers. Dit is ook nodig, aangezien de Genkse hiphop de laatste jaren erg gegroeid is”, vertelt het duo.

Later die avond treden de jongens ook op met Genkster Squad. ‟Dit is een nieuw hiphopcollectief uit Genk. We proberen de nieuwe en de oudere generatie hiphoppers samen te brengen”, legt Chaz uit.

Té hard voorbereid

Joachim Troch, ook een lid van Genkster Squad en een grote fan van hiphop, stond later op de avond tussen het publiek. ‟De jongens hebben het goed gedaan, vooral voor de eerste keer. Ze hebben nog zeer veel groeimogelijkheden.” Chaz zelf was niet zo tevreden over zijn optreden. ‟Ik had weinig zenuwen, maar ik had me gewoon te hard voorbereid.”

Het publiek bleek het optreden wél te appreciëren. Heel wat mensen deden enthousiast mee en zongen zelfs mee met hun single ‘Twee Jonge Herten’. Niet iedereen in het publiek was overigens een hiphopfan. ‟Het publiek was erg verscheiden. Toch heb ik ook heel wat bekenden gezien”, vertelt Chaz.

Eigen stijl

‟Onze muziek past wel in het kader van hiphop, maar we proberen er toch onze eigen draai aan te geven, onze eigen accenten in de muziek te leggen. We kijken niet naar andere artiesten maar doen gewoon ons ding”, vertelt Djalu.

Toch hebben de jongens hun favoriete artiest. ‟We zouden heel graag het podium willen delen met Sticks, een Hollandse rapper. De meeste artiesten die we goed vinden komen trouwens uit Nederland. “Ze staan daar gewoon veel verder op het gebied van hiphop dan hier in Vlaanderen”, vindt het duo.

Als ze dan toch een Belgische artiest moeten kiezen dan gaan ze voor Eigen Makelij. ‟We bewonderen hun professionaliteit. In Genk staat de groep Onze Zaak, die ook old school hiphop leveren, op dezelfde lijn als ons.”

Daarbuiten luisteren Chaz en Djalu vooral naar Amerikaanse hiphop.

Toekomstplannen

Tegen het einde van de zomervakantie beginnen de jongens aan hun eerste album. ‟Dit zal even hard werken zijn, maar daarna kunnen we weer beginnen met promotie te maken. Hopelijk volgen de boekingen dan snel.”

De jongens dromen van een groot podium. ‟Een groot festival of de Ancienne Belgique; dat zou leuk zijn! Maar dat is natuurlijk nog lang niet aan de orde”, besluit Djalu.

© 2013 – StampMedia - Eva Grosemans, foto: Lies Anthonissen


Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 30/06/2013
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 30/06/2013
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 30/06/2013
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 30/06/2013