De Genkse kroegentocht Hakketakken verliep relatief rustig dit jaar. Net als de voorbije twee jaar nam de stad maatregelen om onlusten tegen te gaan. Zo schonken de cafés geen sterke drank, was verkoop van alcohol in nachtwinkels verboden en plaatste de stad plaspalen tegen wildplassen.

De Genkse kroegentocht op maandag 21 februari lokt elk jaar veel volk. "Het was het zeker niet de ergste editie die we al mee hebben gemaakt", zegt Jo Van Baelen van de politie. "Uiteraard waren er kleine problemen, vooral met het verstoren van de openbare orde. Maar grote incidenten bleven uit."

Vechtpartijen

De politie moest in totaal 31 keer tussenkomen. Over het algemeen ging het over lichte feiten zoals wildplassen en foutparkeren. Daarvan moest de politie 19 keer ter plaatse komen. Tweemaal werd er gevochten, waarbij agenten moesten tussenkomen. Een persoon werd administratief aangehouden. Ook waren er enkele gevallen van vandalisme, meestal zonder grote schade. Er sneuvelde wel een raam.

18 extra agenten

De politie zette 18 extra agenten in om de orde te bewaren, 4 van hen begaven zich zelfs in de menigte als carnavalisten. In de 20 deelnemende cafés was het enorm druk. Café Camargue, doorgaans drukbezocht tijdens Hakketakken, was dit jaar gesloten. Dit zorgde voor extra drukte in de andere cafés.

Ook de bewoners zelf namen hun voorzorgen voor de wilde avond. Hoewel de stad de volgende dag het vuilnis ophaalde, had op advies van de burgemeester niemand in Genk-centrum het afval al buitengezet.

© 2012 - StampMedia - Paul Eyben, foto's: Thiago Struys


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 21/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 21/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Belg.be op 22/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - editie Genk op 25/02/2012 p.2