Op 20 maart organiseerde de Wilrijkse Jeugdraad Youth Day @ Wilrijk in Fort 6. Voor het derde jaar op rij namen alle jeugdbewegingen van het district Wilrijk deel aan de gezamenlijke activiteiten. Hiermee wilde de jeugdraad alle jeugdbewegingen uit het district bij elkaar brengen.

"De Wilrijkse Jeugdraad nam dit initiatief om de jongeren te entertainen en om de jeugdbewegingen samen te brengen", vertelt bestuurslid en organisator Sven Billet. "De scouts en de chiro lijken op zichzelf te staan. Al jaar en dag heerst vriendelijke rivaliteit tussen beide jeugdbewegingen. Op deze Youth Day ontmoeten ze elkaar in een gemoedelijke sfeer, terwijl de onderlinge competitie toch bewaard blijft", vervolgt hij. "Ook met het weer hebben we alweer geluk!"

Leen Hikketik van de Wilrijkse Jeugddienst bewondert de jeugdraad: "ze doen dit allemaal vrijwillig, op eigen initiatief. De Jeugddienst en de organisatie van Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad hebben alleen maar wat advies gegeven."

Sterrenhemel

"Om de opdrachten structuur te geven werd een verhaal uitgedacht", vertelt logistiek medewerker Geert Rommens. "Vanmorgen zijn de sterren uit onze hemel gestolen. Om de sterrenhemel te herstellen moeten de deelnemers allerlei opdrachten uitvoeren die een ster opleveren."

De jongsten mochten zich uitleven op vijf springkastelen. De jonge Sander Geurd is hier met de chiro afgezakt om plezier te maken. "De sterren die gepikt zijn kunnen wij terugkrijgen door te spelen op de springkastelen. Ik vind het superleuk", laat hij nog weten voor hij naar het springkasteel spurt.

Fata Morgana

De oudere leden kregen opdrachten voorgeschoteld in de vorm van een Fata Morgana. Gil Buts van Chiro Tillemanneke poseert trots met zijn garderobe voor zijn medeleden: "Terwijl onze leden voetbalden, ontwierpen wij outfits door allerlei kleren aan te trekken. Mijn keuze viel blijkbaar niet in de smaak, maar ’t is chiro tegen chiro, dus het maakt niet echt uit wie wint", lacht hij.

Scouts 26-46 Feniks was ook van de partij. Alexander Willems legt uit op welke manier zij hun sterren verdienen: "Door tegen elkaar te 'vechten' kunnen wij vlaggetjes winnen, die we dan vastbinden aan een lang touw. Dat touw gooien we over een hoge balk. Hoe meer vlaggetjes over de paal, hoe meer sterren we verdienen."

Justin Bieber

Warme chocomelk en versgebakken cake vulden de magen van de vermoeide jongeren. Hun dappere redding van de sterrenhemel mochten ze vieren met een feestelijke muziekshow. Dat Justin Bieber even door de luidsprekers galmde, werd de DJ snel vergeven.

© 2011 - StampMedia - Vincent Buyssens


Dit artikel werd gepubliceerd door Gazet van Antwerpen - online op 22/03/2011
Dit artikel werd gepubliceerd door De Vlaming op 22/03/2011