© Sebastiaan Peeters

Het 205-meter lange cruiseschip MS Amera lag op maandag 19 augustus 2019 voor de eerste keer aangemeerd in Antwerpen. Het schip is momenteel bezig aan haar allereerste cruise voor haar nieuwe eigenaar Phoenix Reisen.  Eind mei lag het schip nog als MS Prinsendam aangemeerd in de Scheldestad.

MS Amera lag op maandag 19 augustus 2019 voor de eerste keer aangemeerd in Antwerpen tijdens haar maiden voyage, of allereerste cruise. Het schip werd recent gekocht door de Duitse rederij Phoenix Reisen. Voorheen voer het schip rond als MS Prinsendam voor Holland America Line. Onder die naam lag het zelfs in mei nog in Antwerpen aangemeerd.

De overname door Phoenix Reisen betekent een vierde leven voor het schip. In 1988 werd het schip in Finland gebouwd als MS Royal Viking Sun voor Royal Viking Line. Later werd het verkocht aan Seabourn als MS Seabourn Sun, daarna was het de beurt aan Holland America Line als MS Prinsendam. Met de recente overgave aan Phoenix Reisen ging ook een grondige renovatiebeurt gepaard bij de Duitse scheepswerf Blohm+Voss in Hamburg. Zo kregen veel delen van het schip een volledig nieuw interieur.

MS Amera werd pas op vrijdag 16 augustus gedoopt in Bremerhaven. Tijdens haar eerste cruise vaart het schip langs Dover, Antwerpen en Amsterdam om daarna opnieuw aan te komen in Bremerhaven. Aan boord van het schip kunnen de 800 passagiers zich vermaken in de show lounge of één van de vele bars. Er is ook een uitgebreide spa te vinden en natuurlijk ook een zwembad op het achterdek.

Wie wil weten welke cruiseschepen er dit jaar nog naar Antwerpen zullen komen kan terecht op deze website: Cruiseseizoen Antwerpen 2019


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad op 21/08/2019.

vorige volgende