De tweede editie van Atlas op het Plein, op vrijdag 14 juni,was een groot succes. Wat vroeger een klein feest van de integratiedienst van Antwerpen was, is nu een feest waar elke stadsbewoner welkom is.  Claire Coreman, communicatieverantwoordelijke van Atlas: “Met dit feest zorgen we voor ontmoetingen tussen nieuwe Antwerpenaren en oude Antwerpenaren. Dat is niet zo evident als je hier nog niet lang woont.”

De pret begon om 16 uur. Je kon er workshops volgen die door nieuwkomers georganiseerd waren. De een wilde zijn talenten delen, anderen hun culinaire kunsten. Dat zorgde voor een lekker assortiment uit verschillende landen. Er waren overal zitplaatsen om een babbeltje te slaan. DJ’s zorgden voor muziek, er was veel ruimte om te dansen. Soe Nsuki presenteerde het event. “Het is soms gemakkelijker om je gevoelens te uiten via eten, dansen en cultuur dan met woorden alleen,” zegt ze. “Als je elkaars enthousiasme voelt, verbindt dat veel mensen. Hoe beter we elkaar leren kennen, hoe beter dat is voor onze maatschappij.”

Om tien uur ’s verplaatste het feest zich naar het café, maar daar draaide het feestje nog op volle toeren. Claire: “We zijn veel gegroeid ten opzichte van vorig jaar. We hebben aandacht besteed aan gezelligheid, om mensen dichter bij elkaar te brengen. En ik denk dat we daarin geslaagd zijn. Volgend jaar staan we hier zeker opnieuw!”


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 18/06/2019

vorige volgende