© Jill Delsaux

De vrouwenploeg van KRC Genk heeft zich voor het eerst in de geschiedenis geplaatst voor de finale van de Beker van België. Het versloeg Gent met 3-2 na een spannende wedstrijd.

De halve finale van de Beker van België tussen KRC Genk Ladies en KAA Gent Ladies werd op het B-plein van de Luminus Arena gespeeld. De Gentse Ladies namen de wedstrijd meteen in handen en drukten Genk weg. Na 17 minuten stond Gent verdiend 0-1 voor nadat Elena D’Hondt goed gevolgd was op een afstandsschot. Na 66 minuten was het opnieuw raak en leek de wedstrijd gespeeld.

Na een afgeweken schot scoorde Riete Loos voor Genk de 1-2. Het geloof kwam terug bij de Limburgers en vijf minuten voor tijd versierde Genk een strafschop. Silke Leynen zette deze overtuigend om en Genk zat opnieuw helemaal in de wedstrijd. Genk bleef drukken en in de 91ste minuut werden de vrouwen beloond. Opnieuw was het Silke Leynen die de 3-2 voorbij de keeper in de korte hoek schoot.

Toch was het even bibberen voor Genk. Op een Gentse hoekschop in de allerlaatste minuut werd de bal voor de lijn gekeerd. Iedereen van Gent zag de bal over de lijn gaan maar de scheidsrechter reageerde niet. De Genk Ladies zijn voor de 1ste keer in hun geschiedenis geplaatst voor de finale van de Beker van België.