© Frauke Robert

Erratum Fashion, een ethisch modemerk dat in 2015 in Brussel is opgericht door Siré Kaba, maakte een levendige verschijning op het Weave Festival. Gespecialiseerd in kleding en accessoires gemaakt van Afrikaanse stoffen met een ontwerp uit België, biedt Erratum Fashion een gedurfde en speelse garderobe voor voornamelijk vrouwen. 

Met een toewijding aan duurzaamheid en maatschappelijke impact bestaat meer dan negentig procent van het team uit vrouwen, waaronder velen met een migratieachtergrond, werkzaam in sociale werkplaatsen. De slow fashion ethos van het merk vermijdt massaproductie en richt zich in plaats daarvan op zorgvuldig vervaardigde mini-series die trends overstijgen.

Door Afrikaanse verhalen te verweven met Belgisch vakmanschap, belichaamt Erratum Fashion diversiteit, solidariteit en duurzaamheid, waarbij ze stap voor stap het verhaal van de mode herschrijven.

Siré Kaba, de oprichtster van Erratum Fashion, is een Belg van Guinese afkomst met een achtergrond in communicatie, journalistiek en cultureel management. Gemotiveerd door een wens om de representatie van mensen met een gemengde en zwarte achtergrond in de Belgische samenleving aan te pakken, lanceerde Kaba Erratum Fashion om Afrikaanse materialen te promoten en sociaal-professionele integratie te bevorderen via lokale productiewerkplaatsen.

vorige volgende