©Liam Delarche

Street art vind je overal in Antwerpen. Dat kan gaan van graffiti tot geschilderde werken. In de wijk Luchtbal in Antwerpen vind je nog veel street art afkomstig van het Day One festival uit 2013 en het project “Tour Elentrik” uit 2020. Daarnaast vind je in de Minckelsstraat, dicht bij de Zomerfabriek op Zurenborg, de grootste graffiti collectie van Antwerpen.  

Dit werk is te vinden in de Venezuelastraat 3, 2030 Antwerpen. Het werk maakt deel uit van het “Tour Elentrik” project. De bedoeling van dit project was om de saaie grijze elektriciteitskasten op te vrolijken. Het werk is van Livinus Pelgrims en werd gemaakt op 26 april 2020.

©Liam Delarche

Cute Critters is een werk gemaakt door Jonathan de Vos voor het project “Tour Elentrik”. Dit werk werd gecreëerd op 26 april 2020. Je vindt het kunstwerk bij Antwerpen Luchtbal Kerk, in 2030 Antwerpen. Oorspronkelijk waren alle schakelkasten geverfd . Ondertussen staan er nog enkel op de twee linkse kasten tekeningen.  

©Liam Delarche

Deze graffiti heet Transformer 2030 en kan je terugvinden in Luchtbal, Columbiastraat 102. Het werk is gemaakt door Wilson, een anonieme straatartiest. Transformer 2030 werd gecreëerd op 17 december 2017 en is ondertussen een leuke plek geworden waar jongeren kunnen relaxen. 

©Liam Delarche

De naam van dit werk is Monets Dream en werd geschilderd met borstel door de artiest Cathy Hale. Zij maakt deel uit van “The Urban Sketchers”, een groep artiesten die wekelijks hun talenten op verschillende locaties presenteren. Het werk is ook onderdeel van het project “Tour Elentrik” en werd geschilderd op 23 maart 2020. Ondertussen is het al wat verouderd en zie je dat de randen van de elektriciteitscabine al geen kleur meer hebben. Monets Dream is terug te vinden in Luchtbal op Canadalaan 103, 2030 Antwerpen. 

©@droos86

Het schattige schaapje is bekend onder de naam Smile. Het werd gemaakt door Bué The Warrior voor het Day One Festival. De graffiti is te vinden aan de zijkant van de Stedelijke Basisschool Sportomundo, Columbiastraat 4. De graffiti kwam op het gebouw in 2017 en ondertussen genieten de kinderen van de lagere school nog steeds van de monstertjes. 

MOS staat voor Meeting of Styles, een internationaal netwerk van graffiti artiesten en aanhangers. Mos sponsort graffiti murals en graffiti events in 16 verschillende landen, waaronder België. In België is er jaarlijks een bijeenkomst van zeer getalenteerde graffiti artiesten. De Minckelstraat wordt dan telkens vernieuwd met graffiti van andere artiesten. Die traditie van het opnieuw beschilderen van de muren bestaat ondertussen al 9 jaar. De Minckelstraat is dus zeer interessant voor jongeren. Je kunt er ook de artiesten bekijken terwijl ze aan het werk zijn. 


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen op 26/12/2023.

vorige volgende