(PIDMAGIs er nog een uitgaansleven na de studententijd? Jazeker, als het aan de bezoekers van de After Work Party in Club Rio te Sint-Katelijne Waver ligt. Al ziet het uitgaan er toch iets anders uit dan toen ze jonger waren.

De allereerste After Work Party in Vlaanderen vond plaats in 2003. Een succesvol concept dat vandaag door vele Vlaamse clubs een keer per maand wordt georganiseerd. Astrid (23) vindt het een leuk idee. “Zo kan de werkende mens ook nog eens tijdens de week feesten.” Collega Anja (28) vult aan: “En zo zien we onze collega’s ook nog eens buiten het werk.”
Bezoekers ontmoeten er meer leeftijdgenoten. “Ik ga nog wel eens naar een feestje van de Chiro, maar ik voel mij vaak toch wel iets te oud als ik tussen al die jonge mensen sta”, vertelt Liesa (24), die samen met Astrid en Anja in de automobielsector werkt. “Een ware generatiekloof”, grapt Anja.

Eerste keer

Het is de eerste keer dat het vrouwelijke drietal een After Work Party bezoekt. Het feest begon om 19 uur en eindigde al even na middernacht, zodat alle bezoekers de volgende dag weer fris en fruitig aan de slag kunnen. Al is Liesa toch bang dat zij met kleine oogjes op het werk zal verschijnen.

Voor collega’s Stefan (29), Jimmy (39) en Wim (27) is het ook de eerste keer dat zij een After Work Party bezoeken. De heren werken in de bouw en kwamen tijdens de studententijd al in club Rio. “Toen was er veel meer volk dan nu”, merkt Jimmy op. Het is dan halverwege de avond en het is inderdaad vrij rustig in de club. Ook de muziek bevalt de mannen niet zo. Een aantal pintjes zal de teleurstelling moeten tegengaan.

Van TD naar café

“Mijn uitgaansleven ziet anders uit dan tijdens mijn studententijd”, vertelt Anja. “Vroeger feestten we tijdens de week, maar nu gaan we enkel nog in de weekenden uit.” Bovendien gaan de drie collega’s vaker op café in plaats van naar een club. “Toen ik nog student was heb ik heel wat TD’s bezocht. Daar waren de pintjes immers goedkoper”, aldus Liesa.

Ook de mannelijke bezoekers doen het tegenwoordig iets rustiger aan. “Tegenwoordig gaan we wekelijks op café, maar echt feesten doen we niet meer zo vaak”, vertelt het drietal.

Drinken ze nu ook minder alcohol dan vroeger? “Nee. Als het na een week werken dan eindelijk weekend is en ik uit kan gaan, dan ga ik ook goed los”, lacht Anja terwijl de mannen nog een slok nemen van hun Duvel.

Een keer genoeg

De meeste clubs organiseren slechts één keer in de maand een After Work Party. “Voor mij is dat genoeg”, aldus Astrid. “Dat wordt gewoon te veel.”

“Maar vanavond gaan we zeker genieten, vooral van de draaiende dansvloer!”, roept Liesa, waarna het drietal zich op de draaischijf in het midden van de dansvloer begeeft. De mannen drinken hun glas leeg, hopend op meer volk, betere muziek en een nieuwe Duvel.

© 2016 – Stampmedia – Lisa van der Waal


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 13/05/2016