reacties (0)

Vzw Al Ikram, een organisatie die daklozen en minderbedeelden helpt, zorgde samen met de Roma en Antwerp Piranhas voor een onvergetelijke kerstavond. Onder het motto: “Denk eerst aan je buren en denk dan pas aan de wereld” zorgden vrijwilligers voor een warme kerstmaaltijd en cadeautjes voor jong en oud.

Volgens de armoedemonitor leven er maar liefst 680.000 mensen in Vlaanderen onder de armoedegrens. Daar bovenop zijn er in heel België  50.000 mensen dakloos. Een schrijnende situatie die zeer veel vragen, frustraties en emoties afroept. Zeker in een periode die synoniem staat voor een gezellige sfeer, huiselijke warmte, feestmaaltijden, gelach en getier.

Empathie is een mooie deugd, getuige daarvan de tientallen mensen die hun schouders zetten onder een gebeuren dat er alles aan doet om de medemens in nood te helpen. Zo kon vzw Al Ikram, samen met de Roma en Antwerp Piranhas, voor een onvergetelijke kerstavond zorgen. Onder het motto: “Denk eerst aan je buren en denk dan pas aan de wereld” serveerden vrijwilligers een warme kerstmaaltijd en voorzagen ze cadeautjes voor jong en oud.

Een zeer mooi initiatief, vol vrijgevigheid en naastenliefde, waar ook BV's Jacky Lafon en Luc Caals zich achter schaarden. Het werd een zeer mooie avond vol lekkernijen, gezelligheid en warmte. We namen een samenhorigheidsgevoel waar in de grootstad - knap om te zien hoe enkele charismatische mensen de samenleving van onderuit willen heropbouwen. Volgens ons dus ook terecht dat de organisatoren met lof overladen werden voor hun initiatief, gebaseerd op vrijgevigheid en naastenliefde.

© 2015 - StampMedia - Kaoutar Lekraïchi


Reacties

Plaats een reactie