Van 20 tot 26 juni jongstleden was Antwerpen dé place to be voor holebi’s en transgenders. Van maandag tot woensdag organiseerde Antwerp Pride tal van activiteiten in Antwerpen. Donderdag barstte het feest los.

Onder andere Het Roze huis zorgde ervoor dat holebi’s en transgenders zich konden uitleven op verschillende plaatsen in Antwerpen. Het begon maandagavond in het spektakelrestaurant Mask’ara en eindigde zondag op de Grote Markt met een slotfeest.

Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad

Antwerp Pride wilde dit jaar ook een speciale aandacht geven aan jongeren. Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad organiseerde dan ook festiviteiten op het slotfeest. Jongeren en kinderen konden vanaf elf uur genieten van muziek- en dansoptredens en van verschillende toffe spelletjes.

Fluitconcert

Ter gelegenheid van de gebeurtenis in Molenbeek in de nacht van 12 op 13 juni, waarbij een homoseksuele man slachtoffer werd van zinloos geweld, werd er een fluitactie gehouden op het slotfeest van Antwerp Pride. Het Roze huis en de toeschouwers wilden met deze actie duidelijk maken dat in België geen plaats is voor homohaat.

Joke Wecklesser, coördinator van Het Roze Huis, roept op tot verdraagzaamheid. "Wij willen met onze fluitjes ook duidelijk maken dat deze gebeurtenis geen reden is tot racisme", vertelt Wecklesser. "Het was een gevolg van machogedrag en deze keer waren het toevallig allochtonen.”

© 2011 - StampMedia - Souhaila Akarkach